[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 11 iunie 2008

Razboi.O zi de vara.

De care facem azi, cu ac? Nu bai, nu cu ac. Facem normale. Maaaamaaa de unde ai gasit verde? Pe santier la Iancului. Il stii p'ala de la C17 care are neagra? E neagra si la capat e indoita. Nu e greu sa faci indoita, tre s-o incalzesti la aragaz. A zis tata ca-mi face, da' nu prea vrea maica-mea. Hai, facem echipe!!Ia uite bai, Fane are cu butoias. Se lasa o tacere impunatoare si ne adunam cu totii in jurul minunii cu butoias. Sase tevi, exclama Fane mandru si le invarte triumfator. Se aude un click care ne atrage atentia asupra sistemului ingenios de prindere. E tare Fane, ce mai. Imi dau seama ca trebuie sa fiu in echipa cu el si il intreb in sapta: ai cornete? Nu prea, imi raspunde,incurcat. Dezvalui atunci centura mea cu vreo treizeci de cornete facute din timp dar nu prea departe in timp pentru ca saliva sa mai aiba proprietati de lipici. E clar ca el cu teava lui si eu cu proviziile mele vom fi invincibili, eroii zilei toride de vara. Si mai trebuie luat Laur, ii soptesc, ca stie bine santierul pe la subsol. Acolo se va da batalia finala pentru care se pregatesc gastile de la C 17 si C18. Dupa razboi o sa sarim gardul la pocaiti sa bem apa de la cismeaua lor. E asa de buna apa de la pocaiti. Apoi mai dam o tura de bataie in curtea blocului dupa care cand soarele se ascunde si nu mai sunt umbre plecam acasa cu genunchii juliti, transpirati si incarcati de comorile santierului...

22 de comentarii:

  1. asa arata copilaria ta? cornete cu ac? ce te-a facut sa iti amintesti?

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte tare...ma regasesc complet!!! noi shi acum mai jucam la liceu....numai k fara ac.....shtii....ashtia de la mine de la intensiv informatica sunt pretiosi...nu ii putem rani cu ace...:D acum la iancului nimeni nu mai joaca razboi....vezi doar oameni tristi si ....din cand in cand.....niste de copii ce vin dinspre mishu, pe la 7 jumate seara; mai spun cate o gluma...in rest ....e pustiu.....( marea imi da inapoi tot ce oamenii imi iau)

    RăspundețiȘtergere
  3. hehe....asta ma trimite cu gandul la mircea cartarescu si al lui mendebil..sau nostalgia:) frumos scris...sper sa mai fie si o continuare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. te rog sa nu faci reclama proasta la Iancului :))
    ar trebui sa faceti o piesa si de genu' asta :P

    RăspundețiȘtergere
  5. e o piesa.....facuta de o trupa din mihai viteazul......

    zi de zi o iau frumos
    din iancului pe Pache-n jos,
    la protv doar zambete....
    daruiesc dar nu castig....
    dar nu castig decat metraj
    dintr-un alt drum,dintr-un alt colaj
    de 4 ani intr-un alt colaj, de 4 ani in viata mea...


    spiritul de voievod,
    mereu a domnit in acest liceu,
    in mii si mii de suflete
    ce-au fost si au sa fie

    dar nu castig decat metraj dintr-un alt drum, sdintr-un alt colaj
    de 4 ani intr-un alt colaj, de 4 ani in viata mea...

    RăspundețiȘtergere
  6. si asteptam ziua urmatoare in care ne laudam intre noi cine are coaja cea mai mare la juliturile de la genunchi si aspiram spre julituri noi :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ce vremuri...
    mie imi era frica de pistolul cu bile... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma intreb acum: oare de ce era atat de simplu atunci, asa de bine si asa de usor? Ma gandesc acum: era asa bine atunci si nu am stiut...acum stiu si nu mai e...la ce bun oare?
    Iar ma intreb acum: ce-mi poate reda echilibrul de atunci, iubirea care imi umplea sufletul "pana la refuz", caldura? ...
    Raspund:...nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
  9. Dap...si noi ne jucam si partea dragutza e ca eu sunt fata;))..mereu luam bataie...ne jucam pac-pac in cladirea ce avea sa se construiasca in apropierea blocului meu...sweet memories:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. nostalgica copilarie ... Copiii de astazi sunt altfel. (mereu acelasi: "copiii de astazi sunt diferiti de cei din copilaria mea")Dar sunt diferiti! Si nu numai ca sunt precoce ci stilul, sistemul de a gandi si de a privi lucrurile este altul! Si nu cred ca este vorba de cantitatea imensa de informatie care ii inconjoara inca de mici! Modul in care privesc si judeca lumea este altul. Mare fan SF cum sunt, citeam undeva ca se pregatesc de o noua faza a umanitatii. Oare!?!

    RăspundețiȘtergere
  12. n-ar fii o idee sati faci o carte??o carte legata numai despre copilaria ta!!!mie mi sar parea ceva interesant sa citesc "Copilaria lui TUDOR" :)):))...qm suna...dc nu?iar felul in care descrii e ceva special la tine nu mai vorbesc de versuri:x:X...superbe!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte frumos vorbesti,dar pacat ,catotusi copilaria se duce prea repede si noi nu stim sa profitam de ea

    RăspundețiȘtergere
  14. chiar ma duce cu gandul la Nostalgia de Mircea Cartarescu :) frumos!

    RăspundețiȘtergere
  15. tu ai trait exact ca restu copiilor din romania asta "fost-comunista"

    RăspundețiȘtergere
  16. chiar daca sunt fata... crede-ma, asta e si copilaria meaaaaaa!!! ... aveam un santier... la 5 min de blocu` meu... si gaseam la subsol pungi cu niste prafuri albe si baietii ne pacaleau pe noi, fetele, ca`s droguri :)) luam carbit si-l bagam in apa sa faca bulburuci :)) cat de tareeee!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Desculţi în ploaia caldă de după amiază, urmăream bărcuţele de hârtie lansate în pârâiaşul apărut printre pietrele şi iarba ulicioarei.
    A plouat cu broaşte! strigă Doru, din urmă. Ne întoarcem. Iar? Sunt mai mici ca data trecută, cât o gărgăriţă. Mici şi nedumerite. Nu putem să facem întrecere cu ele. Parcă nici nu ştiu să sară, unele adorm dacă le ţii în palmă. Trebuie să mai crească, hotărăşte Violeta. Le adunăm în bărcuţe şi le ducem în parc, poate vine mama lor. E curcubeeuu măi!

    RăspundețiȘtergere
  18. e clar...esti un copil mare...asa cum ar trebui sa fim cu totii...sa nu lasam sa moara copilul din noi!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. mi-ai scris o frantura din copilarie , multumesc ca mi-ai adus aminte, in vartejul de azi uitasem de ea .. am o tema placuta la care sa ma gandesc

    RăspundețiȘtergere