[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 21 august 2008

Parisul cucerit de arabi

Parisul este un oras care nu mai apartine parizienilor. Cel putin asta este prima impresie pe care mi-a lasat-o Champs Elysee-ul. Extrem de multi arabi intr-un du-te vino perpetuu. Baticuri albe, vesminte negre habotnice, masti de fier pe fetele femeilor sunt deja clisee in cafenele, magazine sau pe strazi. Personal, cred ca acesta invazie pasnica dar sigura face mai mult decat tot fundamentalismul islamic la un loc. In definitiv crestinismul s-a raspandit "by word of mouth" incepand cu cei doisprezece apostoli care au apucat-o care-ncotro. Raman de discutat in cazul Parisului considerentele crash-ului culturalo-estetic produs de aceasta invazie. Eu unul sunt oarecum socat.

21 de comentarii:

  1. Bucurestiul se lasa si el usor-usor cucerit de asiatici:comercianti, zidari si in curand medici, ne promite dl. Nicolaescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Tudor,nu numai Parisul e plin de arabi,ci intreaga Franta.II vezi peste tot unde te invirti.Francezilor nu prea le place,dar nu au ce face.Am inteles ca in unele locuri femeile arabe chiar daca locuiesc aici de mai multi ani nu stiu o boaba de franceza pentru ca sotii lor nu le lasa sa iasa.Odata,chiar la mare am vazur doua tinere care s-au scaldat imbracate si cu val pe cap.Aveau gardianul cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...deci sa inteleg ca esti in Paris acum?? ar trebui sa "privesti" totul cu inima, sa "respiri" cu sufletul, si sa te lasi in "inecat" de dragoste pe malurile Senei in ritm de şansonete...esti norocos...

    RăspundețiȘtergere
  4. Fenomenul e unul larg. Londra - indieni, pakistanezi. Madrid - sudamericani( mai ales ecuadorieni). E un fel de roata a istoriei. Fostele colonii isi iau revansa.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1.Asa e in vacanta, mai ales in august cand Parisul e gol.
    2.Sunt peste 4,5 milioane de islamici in Franta si peste 3 milioane in Germania.

    http://www.polemika.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=402&Itemid=41

    RăspundețiȘtergere
  6. defapt aproape toate capitalele lumii nu mai sunt populate de localnici.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) Parisul umplut de arabi, Micul Paris umplut de indieni :)) Mai bine erau indeni la ei si arabi la noi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Tudor, permite-mi sa te contrazic, dar mie, una, nu mi s-a parut kiar "cucerit de arabi". E adevarat ca se pot vedea destul de multi acolo, dar in acelasi timp sunt si multe alte natii (vezi asiatici, negri etc), si multi multi turisti. Intr-adevar, daca te concentrezi sa vezi numai arabii, ii vei vedea, dar nu mi s-au parut superiori numeric fata de restul lumii. Si, oricum, parca oamenii sunt mai placuti si mai zambitori acolo decat la noi, arabi sau ce-or fi ei...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cind te intorci, treci prin Viena - vei avea aceeasi impresie-soc, daca mai pui la socoteala si asiaticii si indienii, perfect integrati, vorbind germana si engleza fara cusur. Cea mai tare combinatie pe care am vazut-o intr-un restaurant - doi parinti japonezi, cu doi copii mici; mama vorbea in engleza cu chelnerul, in franceza cu copilul cel mare, care era la scoala franceza, in japoneza cu sotul. Cu cel mic nu vorbea, acesta dormind ca un inger mic. In cazul in care erau buddhisti, nu stiu echivalentul pentru inger, sorry...

    RăspundețiȘtergere
  10. Se intampla de secole.
    Ce parere ai de pornografia juvenila?
    o zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  11. ai dreptate Tudor!sa vezi un francez pe strada e aproape rar...in unele magazine nu se gaseste carne dar porc dar este mult cuscus...a devenit Franta-Saudita:)) voiam sa iti spun ca intiativa licitatiei pe blog este minunata!din pacate nu pot contribui ,familia mea tocmai si-a pierdut casa in urma inundatiilor deci tot ce pot face fac pt ai mei. frumoasa idee,o zi minunata

    RăspundețiȘtergere
  12. Parisul nu-si pierde farmecul. Cu sau fara arabi.

    RăspundețiȘtergere
  13. mie un harab era sa imi fure camera video:) same shit like in romania...

    RăspundețiȘtergere
  14. E oare de mirare? Parisul e de mai bine de trei sute de ani o adevarata curtezana. Devine amanta celui cu mai multi bani; calareste trenduri si face surf pe valuri de bani. "Arabii" sunt rezultatul unui vechi adulter... La inceput azu fost evreii, ulterior chinezii. Uita de Champs Elysees. Mergi in Saint Michel, in Marais, mergi seara pe Pont des Arts, sau de Artistes, mergi pe cheiurile Senei, dincolo de Ile de la Cité si ai sa vezi oameni invatand sa danseze pe muzica sau viata... si totul va deveni mult mai savuros.

    RăspundețiȘtergere
  15. Hmmm...n-am intzeles adevarata problema. Indieni si pakistanezi in mijlocul Londrei, Madridul plin de sud-americani si parisul de musulmani...Ammm...Fostele colonii? Ring a bell anyone?..Acum sute de ani in urma oare cineva i-a intrebat pe bastinasii Asiei, Americilor si Africii despre invazia masiva a europenilor?...Fatza europei se schimba, iar acum ei sunt cei care trebuie sa suporte consecintele actiunilor stramosilor lor. Si oricum daca nu-i vrei de ce-i lasi in tzara ta?? Ca ai nevoie de municotri care sa faca dirty joburile...Pe mine personal nu ma deranjeaza, chiar daca pare un pic ciudat...

    RăspundețiȘtergere
  16. ah ah putin political correctness macar de fatada!
    romanii au venit peste gali, iar peste corcitura galo-romana au aterizat francii, invadatori germanici; rezultatul - poporul francez mult pretuit
    popoarele evolueaza si limbile la fel, oamenii se misca de colo colo
    un popor neprimenit se blegeste
    si ce daca o sa fim invadati de arabi, asiatici, tigani? sau oare ne consideram mai buni ca ei? sau poate locul lor nu e pe teritoriul nostru?

    RăspundețiȘtergere
  17. Paris nu este singurul loc invadat de arabi,intreaga Franta este. Cu bune si rele, isi pastreaza traditiile-unii in mod direct, altii mai discret. Sunt totusi in proportie de 90% cetateni francezi.

    RăspundețiȘtergere
  18. si eu am vazut asta,dar pe langa populatie, locurile sunt geniale,mai ales noaptea pe iarba cu prietenii si...

    RăspundețiȘtergere
  19. Parisul este de fapt un oras care apartine tuturor, de asta ma si simt asa de bine aici. Mi-am facut prieteni de toate culorile si de toate originile and i love it :) Nu e nicidecum vorba de o invazie a arabilor, iar champs elysee-ul nu e nici locul preferat al parizienilor (al turistilor mai degraba), nici locul unde poti face o statistica valabila a "mixitatii" populatiei pariziene.
    Si daca am putea vorbi de o invazie araba, nu e decat un raspuns la invazia colonista a francezilor si a razboaielor duse in algeria si alte tari.
    But again, ca si alte mari capitale ale lumii, parisul e cosmopolit si nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere