[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 14 decembrie 2008

Baietelul Iubire (2)

Incepu goana dupa baietelul iubire. Caci asa i se dusese vestea: Baietelul Iubire. Oamenii incepura sa-l caute cu disperare, cu frenezie. Vestea copilului ce radia iubire gratis se raspandi in toata lumea cu viteza mailurilor socante. Marturiile celor care intrasera in contact cu baietelul iubire sunau la fel. Sange clocotind, tremur, fericire cat cuprinde. Cei care il cautau erau plini de speranta pentru ca stiau ca baietelul iubire nu poate sa dispara nicaieri din moment ce nimeni nu putea sa stea in preajma lui vreme indelungata.

Fusesera cateva incercari de rapire din partea unor rusi care se gandisera ca ar fi putut taxa apropierea de copil insa gardienii il eliberasera cu zambetul pe buze. Nimeni nu rezista in preajma lui fara un impuls bolnavicios de a face bine, atat de puternic insa, ca paraliza tocmai puterea de actiune. Oamenii erau patrunsi de ganduri salvatoare dar muschii zambeau si vointa le era anihilata. Baietelul iubire era de neatins. Grija zilei de maine era o notiune inexistenta oentru omuletul blond. Oriunde s-ar fi aflat sau ar fi intrat oamenii cuprinsi de o moleseala care paraliza logica raului faceau tot ce le statea in putinta ca sa-l serveasca.

In fast-food-uri lumea ii facea loc chicotind in timp ce i se pregateau hamburgeri si prajituri sau sucuri. In mall-uri magazinele de haine il primeau cu bratele deschise. Il fortau sa probeze pantofi( doar pantofi pentru ca restul trupului era acoperit de gogoasa translucida cu irizatii albastre) . Multi incercara sa-l imbrace dar hainele capatau proprietatile polilor magnetici inversati si nu puteai nicicum sa le faci sa inveleasca gogoasa. In cateva randuri ramase la cele mai scumpe hoteluri din oras unde receptionerii il fortasera sa ramana peste noapte. Intr-unul din hoteluri dupa plecarea baietelului o camerista fu descoperita plangand in apartamentul pe care copilul tocmai il parasise. Strangea la piept cersafurile ingaimand vorbe fara sens in care se amesteca din cand in cand numele lui. Baietelul iubire.

Omniprezent, intangibil pentru o mai lunga perioada de timp, Baietelul Iubire se transforma curand intr-un bun universal. Presa contribui din plin la raspandirea povestii. Baietelul Iubire ajunse subit pe prima pagina a ziarelor lumii surclasand razboaie, masacre, vedete alcoolice, adultere celebre, crminali, politicieni corupti sau fotbal. Orice incercare de interviu esua lamentabil pentru ca rezultatul era un elogiu dulceag al reporterului indragostit de nimic. In preajma copilului tentativele de jurnalism obiectiv se pierdeau intr-o mare subiectiva de iubire.

Cu toate astea presa scria pentru ca inofensivul heruvim blond risca sa rastorne ordinea mondiala. Oamenii incepura sa calatoreasca mai mult. Mii de oameni transformara in exod cautarea pentru cele cateva ore de fericire. Oriunde s-ar fi aflat baietelul era inconjurat de numere crescande de barbati si femei care chicoteau si tremurau ridicand mainele catre cer intr-o corporalitate mistica ce semana cu o invocare a zeului iubirii care blagoslovise planeta cu asemenea minune.

11 comentarii:

  1. E involutia lumii...cu toate ca noi credem ca evoluam vazand cu ochii ,in secolul vitezei.La stiri n-o sa apara Baietelul Iubire,nici in ziare.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai vreau ca`mi place.....ce s`a mai intamplat cu el?

    RăspundețiȘtergere
  3. ... cred ca si tu te-ai intalnit cu el, nu-i asa?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, il stiu eu pe Baietelul iubire. Acum e barbat. E sotul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare exista prea multa iubire ? Oare devine insuportabil de multa ? Sau oamenii se plictisesc prea repede ? In fond ce vina are Baietelul Iubire ca oamenii nu stiu sa-si savureze iubirea si fericirea, chiar si cu riscul epuizarii a restului lor ? Eu cred ( pentru ca traiesc) in iubirea perpetuum mobile.

    P.S. Ce bine i-ar prinde Satyei o intalnire cu Baietelul Iubire.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un baietel depersonalizat de autor si Baietelul iubire, personalizat de lume. Un simbol plapand al fericirii. O simti, fara sa stii cand incepe sau cand se sfarseste. E aleatorie, ilogica, confuza... dar care iti lipseste. O intalnesti... o pierzi ...o cauti...o intalnesti... si tot asa... O poveste fara final, cu mai multe sau mai putine personaje... O poveste frumoasa.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. din punctul meu de vedere ar fi prea plictisitoare lumea daca chiar ar exista acest baietel iubire. prea dulceaga, prea simpla, fara obstacole, banala. ar mai fi asa distractiva viata daca ar fi doar roz?
    pentru mine, nu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere