[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 14 decembrie 2008

Baietelul Iubire(3)

Baietelul iubire deveni fenomen mondial. Televiziunile de divertisment se batura pe licenta unui show-concurs al carui castigator era cel care reusea sa stea cel mai mult timp langa el. Campionul fu un barbat de origine letona care petrecu optsprezece ore si douazeci si sapte de minute langa Baietel. Talk-show-urile momentului dezbateau cu diversi invitati fenomenul care risca sa schimbe lumea. Sute de intrebari se napusteau pe buzele oamenilor: cine este de fapt baietelul iubire? De unde vine? Cine ii sunt parintii? Este el un semn divin?(religiile incepursera deja sa si-l dispute) Cum va schimba soarta lumii? Ar trebui imobilizat pentru a se organiza intr-un fel iubirea generata de el? Care este compozitia chimica a gogoasei translucide? Si alte sute de intrebari care nasteau noi si noi dezbateri.


Cum era de asteptat toata aceasta polologhie media nu facu decat sa creasca notorietatea copilului. Intre timp exodul miilor de oameni care cautau fericirea de cateva ore continua dublat de cei care voiau sa retraiasca acele clipe. Baietelul incepu sa calatoreasca din oras in oras. Statele lumii pornira sa fie preocupate de gazduirea lui pe teritoriul lor cu consecinta unor castiguri fabuloase de pe urma produselor de turism. Astfel ca baietelul iubire facu inconjurul lumii de cateva ori calatorind singur in aeronave uriase care asigurau o distanta adecvata fata de echipaj. Boy Wonderlove cum ii spuneau englezii devenise cetatean universal.

Industria de "merchandising" reactiona prompt. Tricouri, sepci, fotografii, farfurii, pahare, bricege, pixuri, autocolante, postere, ilustrate, cartulii cu povestile de fericire ale celor care fusesera aproape de micut.Treptat incepura sa apara dramele. O femeie care intalni Baietelul divorta la scurt timp dupa incetarea efectului realizand ca nu iubirea o lega de sotul ei. Acesta se sinucise. Oamenii singuri sau aflati in depresie renuntara la serviciile psihanalistilor si la ideea de a-si gasi jumatatea. Toti se gandeau ca baietelul le poate astupa gaura din suflet. Companiile de matrimoniale incepura sa falimenteze rand pe rand. Accesul gratuit la iubire de o intensitate nebanuita inebuni lumea. Ordinea mondiala era in pericol.

Mii de oameni renuntara la slujbele pe termen lung. Omenirea iubea free-lancing-ul acum. Nimeni nu mai voia sa fie legat de un loc de munca ci mai degraba de colaborari in diverse domenii cat mai aproape de zonele in care se afla baietelul. Economia mondiala se clatina. Forta de munca inteligenta nu mai era dispusa sa se stabilizeze. Familii intregi armonioase ajunsera la concluzia ca trebuie sa se adape impreuna, tinandu-se de mana, din izvorul de iubire. Pensionarii gasisera un rost in viata. In plan sociologic o concluzie fara precedent cutremura lumea de la un capat la celalalt. Adolescentii nu mai erau interesati de sex.

Mii de tineri cu varste intre treisprezece si saisprezece ani refuzau sa-si mai inceapa viata sexuala. Ceea ce traisera langa baietel, spuneau ei, nu reusea sa fie depasit in intensitate de nici o prezenta de sex opus din viata lor. Daca lucrurile continuau in felul acesta viitorul rasei umane era pus in pericol. Aceasta concluzie atrase atentia liderilor politici si economici . Se acredita teoria ca Baietelul Iubire este expresia unei civilizatii extraterestre. Opozantii acestei teorii spuneau ca micutul nu are nimic neomenesc in el in afara gogoasei translucide. Faptul ca emana iubire era in cel mai pur sens uman si doar intensitatea il facea special printre oameni dar nu putea sa-l transforme in mesager extraterestru. Pana si sustinatorii acestei idei fura totusi nevoiti sa accepte ca situatia de facto periclita ordinea mondiala.

Baietelul blond nu avea insa habar de toate astea. Trupul firav asemanator unui inger subnutrit calatorea prin lume fara scop . Ochii albastri priveau melancolic la incercarile hulpave ale oamenilor de a reveni in perimetrul sau. Daca cineva ar fi reusit sa-l studieze in timpul petrecut in preajma lui ar fi observat ca din cand in cand fata i se schimonosea de durere si o lacrima infima se rostogolea peste pielea alba si subtire a obrajilor sai. La capatul fiecarui ciclu complet de iubire generata irizatiile albastrui dinauntrul invelisului se aprindeau mai puternic si straluceau ca niste scurtcircuite. Pentru o fractiune de secunda baietelul se sufoca si respira greu ca si cand o greutate de mii de kilograme i-ar fi fost asezata pe umeri. Oamenii nu apucara sa observe acest comportament ciudat.

Zi si noapte era inconjurat de copii. Noptile erau ale copiilor strazii care-l ademeneau prin adaposturile lor intunecate unde baietelul imprastia lumina albastra. Zilele erau ale tuturor copiilor care veneau alaturi de parintii infometati de "avutia" baietelului. Nu trecu mult timp si oamenii facura o descoperire interesanta in ceea ce-l privea pe baietel. Copiii. Copiii nu erau afectati de gogoasa translucida. Puteau sa stea langa el oricat. Se comportau normal ca si cum erau in preajma unui tovaras de joaca. Oamenii nu observasera asta de la inceput pentru ca prichindeii erau oricum intr-o stare de isterie jucausa la vederea parintilor care isi dadeau ochii peste cap si se prosteau in fel si chip. Observatia insa nu intarzie sa apara si oamenii incepura sa-si puna intrebari. De ce copiii nu reactioneaza? De ce nu li se intampla nimic langa Baietel?

(va urma)

10 comentarii:

  1. multumiri. e frumos...si trist in acelasi timp...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine m-a dilatat... poate e si multumita propriei mele empatii, sigur ai gandit frumos cand ai scris. Mie mi-e teama de ce va urma, sigur baietelul va avea de suferit.
    Oricum, ma face sa ma simt ok fiindca exista raul, astfel putem aprecia binele, ai dat cea mai buna demonstratie a teoriei relativitatii :-)
    Ceva amar insa intr-adevar transpare din ce scrii. Poate teama de lumina perfecta. N-ar mai avea sens multe...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca pentru copii iubirea e ceva firesc si nu se tem si nici nu o constientizeaza atat de mult ?

    RăspundețiȘtergere
  4. hm...ne place sa disecam totul si nu intelegem faptul ca unele lucruri pur si simplu exista... noi trebuie sa raspundem la intrebarea DE CE? din pacate orice lucru pe care il disecam, il analizam, isi pierde magia si sfarsim prin a-l ucide. asta e... istia suntem... ne e greu sa ne multumim cu ideea ca exista si sa ne bucuram de ea-iubirea,de un el- Dumnezeu- de o ea- fiinta iubita care fara explicatii si fara motive ne accepta asa cum suntem si ne sta aproape :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fii pacat sa se termine ca in Parfumul de Suskind, dar...se pare ca oamenii nu pot suporta prea multa fericire.

    RăspundețiȘtergere
  6. copiii nu stiu ce e nefericirea,totul e frumos cand esti copil

    RăspundețiȘtergere
  7. pt Pitigoi: raul nu exista...el e absenta binelui, precum intunericul este absenta luminii (acestea au fost spuse chiar de Einstein)

    RăspundețiȘtergere
  8. baietelul tau e bun prieten cu cel al lui Bruckner, din ''Copilul divin''?nebunia lumilor in care traiesc amandoi e aceeasi,oricum...Aceeasi ca si cea din lumea noastra

    RăspundețiȘtergere
  9. sigur,de parca o minune nu poate veni de sus.Trebuie sa aiba o explicatie logica.Baietelul iubire s-a nascut din imaginatia bogata a lui Tudooor.

    RăspundețiȘtergere