[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 24 decembrie 2008

Craciun, mama, gay

Am fost in mall. Oarecum impotriva vointei mele. Ajunul reclama responsabilitati culinare de ultima ora. Craciunul este o sarbatoare dintr-un capat in altul doar pentru copii. Noi ceilalti trebuie sa ne multumim cu semnificatiile. Si cu bucatelele de liniste si familie. Daca le avem. La o masa intr-una din cafenelele mall-ului era un tanar gay impreuna cu mama lui. Vestimentatie indrazneata la el. Putin incarcata in incercarea de a fi cool cu orice pret. Tunsoarea la fel. Ochi mari profunzi si calzi. Trup firav. Gestica expresiva in sensul unei feminitati accentuate. Mama lui, o doamna trecuta de patruzeci de ani nu iesea spectaculos in evidenta. Un cojoc cognac, cizme negre la al doilea sezon, pantaloni reiati maro.

Marturisesc ca in prima faza mi-a atras atentia discrepanta stilistica a celor doi. De-abia apoi am realizat ca sunt mama si fiu. I-am intalnit de mai multe ori dupa aceea in periplul meu. Nu sunt homofob, din contra, am sustinut de multe ori aici dreptul individului la asumarea optiunii sexuale fara consecinte din partea societatii. Cu toate aste m-a cuprins un sentiment de mila pentru mama care stie ca n-o sa fie niciodata bunica. Femeia care a dat nastere, a alaptat, a schimbat scutece si a crescut un copil care nu se va inscrie in ciclul atat de normal al perpetuarii vietii.

M-am gandit la lupta oribila din sufletul ei. Intre iubire si respingere. Respingerea anomaliei din punctul femeii care da viata si iubirea pentru cel caruia i-a dat viata. Trebuie sa fie o lupta terifiant de obositoare si de cata putere e nevoie ca sa intelegi, ca sa accepti intr-un final ? Mai ales intr-un spatiu ca al nostru unde oamenii condamna homosexualitatea ca pe ocrima impotriva umanitatii. Celebram Craciunul si celebram ideea sfanta de "a naste" Cata durere trebuie sa fie in sufletul acestor mame? E o intrebare retorica, de fapt...Un lucru e sigur. Articolul de mai sus nu se vrea discriminant ci mai degraba "compatimitor". Homosexuali, heterosexuali, bisexuali...oameni ne numim si ne aflam in voia lui Dumnezeu...Craciun fericit tuturor!!

74 de comentarii:

  1. Tudor...imi doresc ca pentru tine Mos Craciun sa existe cu adevarat...
    Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. sarbatorile vin...:x Craciun fericit, Tudor!

    RăspundețiȘtergere
  3. old shit about homo!

    craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Care-i totusi legatura intre gay si Mos Craciun?
    Oricare ar fi,draga Tudor sa ai un Happy Christmas:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Craciun fericit, la multi ani si la muuulte cantece

    RăspundețiȘtergere
  7. probabil nu o sa fie bunica,dar va fi fericita stiind ca fiul ei e fericit,desii,mereu va avea acel gol,va simtii lipsa unui copil caruia sa`i faca cadouri si poate,lipsa cuvantului"bunica"
    dar,fiul ei va fi fericit,si trebuie sa il accepte asa cum e,macar pe el il are
    sa zic ceva original acum..craciun fericit :))

    RăspundețiȘtergere
  8. acum depinde de fiecare. sunt parinti care reactioneaza urat cand afla ca [,] copilul este gay, sunt unii care sunt happy pt ca apreciaza faptul ca baiatul/fata a avut curajul sa recunoasca ca e "diferit". ar trebui ca toti sa se bucure daca au un copil fericit, nu conteaza daca e straight, bi sau gay.

    RăspundețiȘtergere
  9. hmm...craciunul asta a picat intr`o joi :D Craciun fericit ! :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Craciun Fericit !!!
    Tot ce-ti doresti (sanatate, bucurie,etc,tot!)
    Sarbatori Fericite !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. umm, voiam sa-ti zic sa citesti postarea mea din 25 dec, despre un pusti de 23 de ani, soldat in Afganistan, am vb cu el pe mess, umm, astept parerea ta daca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Craciun fericit! Multa caldura si lumina in suflet :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Ah si am si eu o intrebare...daca voi simtiti Craciunul?

    RăspundețiȘtergere
  14. craciun fericit bloggerilor si celui care intretine blogul :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Adess eu nu simt Craciunul.Sincer oarecum ma enerveaza pentru ca se pune accent pe cadouri,pentru ca se face atata mancare care sfarseste in cosu de gunoi,pentru ca luminitele din centru judetului meu nu functioneaza,pentru ca se minte in legatura cu pretul obiectelor ca sa fie la reducere si sa se vanda la pretul lor,pentru ca radioul e stresat de atatia manelisti care canta colinde,pentru ca copii se uita urat la tine cand le dai 5 lei cand vin cu colindu si multe altele..:))

    RăspundețiȘtergere
  16. craciunul e pt multi o oricare alta zi,dar in care se mananca excesiv,si poate,se primesc cadouri
    copiii se bucura cel mai mult de el,ceilalti,ne bucuram pt ei sau suntem invidioasi in credinta lor in mos craciun

    RăspundețiȘtergere
  17. Craciun fericit si tie>:d<
    Toate cele bune si tot ce iti doresti sa ti se implineasca.Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  18. sper sa ai un Craciun fericit in adevaratul sens al cuvantului.
    si sper sa ne vedem mai puternici in noul an.
    si sper sa dea Domnu' sa iti mai aud o data vocea la inceputul lui 2009.

    Sa fii fericit !

    RăspundețiȘtergere
  19. Craciun fericit tuturor! Si un an mai linistit si cu multa iubire.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sarbatori fericite tuturor! Sa va bucurati alaturi de cei dragi de magia Craciunului.

    RăspundețiȘtergere
  21. Craciun fericit.
    O mica adaugare.. si homosexualii pot adopta. Chiar si in Romania (cu conditia sa nu isi recunoasca orientarea sexuala). Deci acea mama ar putea fi bunica.
    Sau... ce se practica in Olanda si in alte tari din vest... un cuplu de homosecuali apeleaza la o prietena sau o alta femeie pentru a le face un copil. Si apoi este al lor. Se poate.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da,e dureros petru o mama stiind ca baiatul ei a ales o alta orientare sexuala si nu am nimic cu homosexualii dar consider ca e impotriva naturii.D-zeu ne-a lasat barbat si femeie pentru a perpetua specia si nici intr-un caz pentru placerile noastre.De altfel si in biblie se zice ca Hristos si biserica fac un tot cum femeia si barbatul fac un tot.De altfel sunt sigura ca stii Tudor,tu esti mult mai destept decit mine.Subiectele tale ma ating si nici nu stii cit te invidiez pentru imaginatia ta si pentru usurinta cu care scrii.Iti doresc din toata inima un Craciun Fericit si un AN NOU FERICIT!

    RăspundețiȘtergere
  23. romanii sunt cam limitati in aceasta privinta

    in Occident e un lucru normal.libertatea de a alege ce vrem si pe cine vrem.in Romania nu e asa.si nu imi place deloc.or zice cei homosexuali ca nu le pasa de parerea altora dar cand intampina situatii in care sunt judecati,nu cred ca raman indiferenti .incep a-si exprima diverse argumente.isi exteriorizeaza fiecare punctul de vedere,asa cum poate,dupa capacitatile sale .


    mai asteptam .

    RăspundețiȘtergere
  24. CRACIUN FERICIT ! oameni este sarbatoarea noastra ...
    eu trebuie sa joc teatru ca e frumos si miroase a cozonac si sa ma intreb daca o sa-mi ucid copilul nenascut pentru ca tatal sau m-a parasit pentru alta femeie considerand-o alt level de dezvoltare personala ....dati-mi un pistol !

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua,
    Va scriu in numele 073.ro. Daca puteti arunca o privire catre http://073.ro/index.php/Show073/ pentru ca ulterior sa ne impartasiti niste impresii,sugestii si/sau sfaturi, va vom fi recunoscatori.

    Multumim anticipat,
    073

    RăspundețiȘtergere
  26. Este mai trist cand anormalitatea ia locul normalitatii...
    Nu ma refer la drepturile omului.
    Craciun fericit pentru toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  27. citeam aici un comentariu al unei persoane care zicea ca nu simte spiritul Craciunului ptr ca , printre altele , luminitele nu functioneaza cum trebuie. Noi uitam insa ca nu asta e ce conteaza. Nu luminitele , nu cozonacul , nu sarmaua, nu cadourile scump. Nu! Craciunul reprezinta apropierea intre oameni , sarbatoarea familiei , ziua in care trebuie sa daruiesti o parte din suflet fara sa astepti nimic in schimb. Doar atunci vei putea simti cu adevarat Craciunul.

    RăspundețiȘtergere
  28. http://www.youtube.com/watch?v=eVqqj1v-ZBU

    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  29. Ne numim un popor crestin? homosexualii sunt DOAR "diferiti"? multi cred asta...
    Biblia spune clar, si sunt sigura ca tu,Tudor, o citesti ocazional, "femeile si barbatii si-au schimbat intrebuintarea fireasca si s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pt ratacirea lor"...
    ...nu vreau sa palavragesc, dar tind sa cred ca luam din Biblie DOAR ce ne convine.

    RăspundețiȘtergere
  30. lui alb, viselor toate, credintei, mainilor calde, luminii, tacerilor sublime, sperantei din chemari si sufletului, le multumesc. Craciun fericit !

    RăspundețiȘtergere
  31. "...oameni ne numim si ne aflam in voia lui Dumnezeu..."
    Cred ca stim cu totii care este voia lui Dumnezeu. Am un foarte bun prieten gay, o persoana aproape excelenta ca om. Asta nu ma opreste din a crede ca are o problema grava. Dar e Craciunul, moment de gandire, iertare si speranta... Sarbatori cat mai linistite si optimiste de la Cluj! :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Craciun Fericit tie si tuturor:x.
    Sa anunti si tu daca , canti (scuzati-mi cacofonia:D) undeva d revelion.Ms si Craciun Fericit inca o data.:*:*.

    RăspundețiȘtergere
  33. http://www.darkq.net/zi-de-zi/copilul-nimanui/

    RăspundețiȘtergere
  34. @Flagel,

    Cunosc foarte bine o mama disperata. Nora nu poate face copii. Fiica la 36 de ani nu este casatorita.
    Mama are si o anume suferinta fizica.
    Desi are doi copii minunati sufera cumplit.
    Ideea ca femeia pusa in discutie ar putea fi fericita prin fericirea fiului ei este un sofism.

    RăspundețiȘtergere
  35. Satya~

    "ca sa fii cu un barbat in pat e usor, atat de usor, dar ca sa fii cu o femeie in pat trebuie sa fii cu adevarat barbat..."

    de unde stii cum e sa fii cu o femeie in pat? esti barbat cumva, sau... :) ? in orice caz, cand o femeie gandeste ca un barbat, privind o realtie sexuala strict in termeni de performanta, parca e de preferat sa ai de-a face cu un barbat "adevarat" decat cu unul cu fusta. mi se pare mie sau femeile "adevarate" sunt o specie pe cale de disparitie?

    RăspundețiȘtergere
  36. Parintele ar trebui sa se bucure de compania copilului, la fel cum si copilul ar trebui sa se bucure de timpul petrecut cu parintele indiferent de ceea ce se intampla in afara relatiei lor parinte-copil. In fond dragostea ar trebui sa fie neconditionata, mai ales daca se manifesta reciproc, inclusiv dragostea din familie.

    RăspundețiȘtergere
  37. tudorchirila~

    nu cred ca e cazul sa ne facem griji pentru perpetuarea speciei. e o sarcina prea mare pentru pielea noastra mica si ultrasensibila. viata isi poate purta siesi de grija.

    compasiunea e un sentiment cat se poate de ipocrit atunci cand nu izvoraste din compasiune pentru noi insine. as spune ca mila si compasiunea sunt ipostaze ale egoismului din noi, care aspira la a ne situa - din oficiu - de parte "buna", "normala" si "adevarata" a lucrurilor. din pacate insa nu le pot incadra decat la categoria "egoism de duzina", pentru ca egoismul adevarat - expresie a preocuparii de sine, cum a fost cazul lui isus de exemplu - presupune maretie, marinimie, distinctie si vederi largi, dincolo de diferenta triviala, circumstantiala si foarte comuna dintre normal si anormal, bine si rau, etc.

    de altfel sunt sigur ca daca isus ar trai azi ar fi rastignit cu mult mai repede, cel mai probabil in urma unui proces echitabil si extrem de moral. astazi perceptia mistica asupra realitatii e inlocuita tot mai mult de o spiritualitate de mucava, care dă cu atât mai bine la popor cu cât e mai insubstanţială şi mai goala pe dinauntru.

    RăspundețiȘtergere
  38. Lala~

    "tind sa cred ca luam din Biblie DOAR ce ne convine"

    foarte adevarat, dar... cred ca asta ţi se aplică şi ţie, nu???

    RăspundețiȘtergere
  39. Prometeu~

    "Care-i totusi legatura intre gay si Mos Craciun?"

    Legatura e urmatoarea. Când fantoma sexului începe să bântuie, Moşul se cară ruşinat, cu sacul în spate. Sexul marchează sfârşitul credinţei în Moş Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  40. Sincer cred ca prima reactie a oricarui parinte ar fii putin urata.Nu imi pot imagina o mama care sa-si ia fiul in brate si sa-i zica"bravo baiatul mamii,ce ma bucur ca esti gay,ca o sa intalnesti toata viata ta tot felul de priviri rautacioase din partea unora si de comentarii tampite si ca o sa fie tot felul de incuiati care iti vor pune piedici pt ca mintea lor limitata nu le permite sa vada dincolo de aparente,da uite pt ca mamica te iubeste ia biletele astea de avion,pt tine si iubitul tau,si mutati-va in Olanda"Ar fii un vis pentru cei care trebuie sa dea o astfel de veste.Oare acea mama ar trebui sa se gandeasca ca nu o sa aiba nepoti sau ca ea inca nu si-a acceptat fiul asa cum e?

    RăspundețiȘtergere
  41. Tudor, frumos ti-ai analizat sufletul... faptul ca ai incercat sa descrii ce ai simtit vis-a-vis de mama si gay-ul ei nu cere comentarii "rele".
    De judecat nu trebuie sa judecam noi. Trebuie doar sa ne folosim putin empatia fiindca ni se poate intampla si noua. O mama cred ca merita doar admiratie fiindca incearca sa-si inteleaga fiul si poate are speranta ca va redeveni "normal". Minunile se intampla, si poate chiar de un Craciun negreala din sufletul ei de va disipa...:-) Nu e vorba de pareri pro sau contra gay, ci de niste sentimente.
    Sper ca ati simtit Craciunul frumos cu totii. Pace in suflete!

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  43. Zile de Craciun.
    Inca o data va doresc bucurie autentica in suflete si impacare, pe langa dezbaterile inerente de aici.
    "Viata isi poate purta singura de grija". Nu comentez afirmatia. Insa "cadoul" ce il aduce cu sine imi aminteste de calutul troian.
    In rest, idei interesante.
    Imi poate spune cineva care este rostul ultim al tratatelor de care amintea Satya ?

    RăspundețiȘtergere
  44. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  45. Satya~

    Dacă un bărbat are nevoie de Kama Sutra ca să mulţumească o femeie, atunci sigur are o problemă. Rafinamentul erotic, ca şi frumuseţea însăşi, ţine de ochiul privitorului. Niciun manual de "tehnică" sexuală nu poate suplini lipsa de atracţie dintre doi oameni. În plus, Tao nu e un manual de sexologie - n-are nimic cu Kama Sutra - şi nu înţeleg se unde ai dedus că s-ar adresa numai bărbaţilor. Kama Sutra e un manual pentru ambii parteneri - doar dacă bărbatul trebuie să-şi pună singur femeia în poziţiile pe care le doreşte am putea spune că manualul de sex i se adresează. Atâta vreme cât bărbatul e privit doar ca parte "activă" în raport cu femeia, adică pus în perspectiva celui care trebuie să "presteze", e de inţeles că nu se descurcă şi că are nevoie de tehnici şi stimulente vizavi de o parteneră placidă, care aşteaptă totul fără a oferi nimic în schimb - nici măcar înţelegerea rolului ei în pat, rol pe care l-ar vrea tansferat tot bărbatului, a cărui singură problemă devine atunci să rămână excitat cât mai mult timp.

    Cât despre eunuci - ce să mai zic? Eunucul e un bărbat adult castrat încă din copilărie, care nu are deci nici dorinţă nici posibilitatea fizică de a se implica într-un act sexual.

    A asocia homosexualitatea cu efeminarea e cel puţin deplasat. Homosexualitatea, aşa cu era ea înţeleasă în grecia antică, presupunea o anume desăvârşire masculină. Dacă astăzi mulţi homosexuali devin efeminaţi e doar pentru că sunt agasaţi de condiţionarea socială, care cere bărbatului să fie bărbat iar femeii să arate şi să se comporte ca o femeie, limită pe care ei o vor, într-un fel transgresată, cu toate că a deveni mai feminin nu e o soluţie, ci dimpotrivă, un mijloc de a întări condiţionarea rolului sexual pe care suntem siliţi să-l adoptăm încă din fragedă pruncie.

    RăspundețiȘtergere
  46. maria~

    viaţa însăşi e Calul Troian. Viaţa e însă un dar pe care nu avem dreptul să-l căutăm la dinţi, şi cu atât mai puţin să-l spintecăm pentru a vedea ce potenţiale pericole ascunde...

    RăspundețiȘtergere
  47. Sa ai sarbatori binecuvantate Tudore!
    Credinta,Nadejde si Dragoste...

    RăspundețiȘtergere
  48. @Satya
    Reciteste te rog postul meu la care tu ai raspuns. Eu nu am alte comentarii in plus. Cred ca tu ai plasat in dosul intrebarii mele o incarcatura ce nu imi apartine si ai raspuns acesteia. Tinzi sa proiectezi universul tau asupra celui care te inconjoara si asta e periculos pentru tine.
    Sarbatori fericite !
    @Narkos
    "Viata insasi e calul troian." Poate ca da, poate ca nu. Cred doar ca afirmatia revela o anumita calitate a "privirii" tale. La altceva ma refeream cand vorbeam de calul troian, dar a trecut odata cu momentul. De acord cu atitudinea de acceptare.
    Sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere
  49. " Cu cinci secole inainte de manualul care celebra eroticul la baza frumusetii, chinezii aveau carti de acest gen. Cu doua secole in urma, Ovidiu scria si el pentru curtezane. Cartea a sasea - Kama Sutra - e adresata curtezanelor, cartea a treia virginelor, iar a patra instruieste tot femeile. "

    intre doi parteneri pe langa iubire, incredere...timpul este cel care implineste sau nu eroticul. nu neaparat durata sau exercitiul unui act sexual e certitudinea placerii. cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  50. Sarbatori fericite,Tudor!
    Iti multumesc ca existi

    RăspundețiȘtergere
  51. Daca o mama aduce pe lume un copil nu il aduce pentru perpetuarea speciei sau pt transmiterea genei.Aduce pe lume un suflet caruia ii va oferi dragostea ei neconditionata gay,hetero,hermafrodit sau orice ar fi el.Si apoi nu toti ne simtim realizati aducand prunci pe lume.Poate ca daruind dragoste unui suflet caruia cineva i-a dat deja viata dar nu a putut sa ii ofere mai mult,e o realizare mult mai mare.
    Iar discutiile despre homosexualitate nu isi au rostul.Un gay e diferit in masura in care toti suntem diferiti.Daca pt x-uleasca un gay e anormal ea la randul ei e subnormala pentru mine.
    Eu sunt hetero si cel mai probabil o sa am proprii mei copii dar daca nu o sa ii am nu inseamna ca mi-am ratat existenta pt ca nu am perpetuat specia.

    RăspundețiȘtergere
  52. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  53. buna :) aseara m-am uitat la August Rush, un film care m-a impresionat incredibil de mult. Voiam doar sa zic ca am observat o asemanare intre tine si Louis. Ah si mersi, pentru ca exista piese de la Vama care sa incheie o seara de iesit in oras.

    RăspundețiȘtergere
  54. Satya , dincolo de introduceri ( parcurse de tine sau de altii care ti-au vorbit despre ele ) sunt cartile. Abia dupa ce le citesti , vino aici si fa referiri la ele. De citit nu le-ai citit altfel nu faceai o asemenea gafa. Tot arunci in altii...de mult timp. Ce-i cu tine fata draga? Cine ti-a luat atentia care ti se cuvenea cand erai mica si te-a facut sa fii ratusca cea urata ? Cazi in si mai multa uratenie si e pacat de frumusetea blogului...Si acum ce vei face, o sa-ti stergi comentariile si apoi o sa-ti spui altfel ?

    RăspundețiȘtergere
  55. Sa fii liber sa iti alegi o orientare sexuala fara consecinte din partea societatii.

    Nu stiu in ce masura am reprodus cuvintele tale, asta imi amintesc insa ca ai scris. Si mi-a atras atentia felul in care ti-ai formulat ideea. De ce? Pentru ca nu stiu de ce... unii pur si simplu vad ceea ce suporta homosexualii din partea societatii si nu vor sa vada ce urmari e societatea nevoita sa suporte in urma, nu a existentei homosexualitatii, ci a promovarii ei.
    Scris de tine- recunosc, un pic dezamagita.

    RăspundețiȘtergere
  56. "oameni ne numim", adevarat.
    Dar ca ne aflam in voia lui Dumnezeu, nu. Desi ne numim si popor crestin, pe langa "oameni".
    Voia lui Dumnezeu este sfintirea noastra(Biblia). Si ceea ce facem, aprobam sau toleram noi se numeste, tot din punctul de vedere al lui Dumnezeu, "uraciune". Prea departe de sfintire, prea departe de voia lui Dumnezeu...

    RăspundețiȘtergere
  57. Excluzi din start ideea ca mama unui gay sa fie bunica.

    Personal sunt in favoarea oricarei optiuni a unui individ. Inclusiv a ideii de a avea o familie, gay fiind.
    Argumentele de genul 'e impotriva naturii' sau 'nu e voie de la doamne doamne'... nu cred ca au eficienta. Nu se mai sustin in lumea noastra, oricat de conservatori sunt majoritatea oamenilor.

    Intre o familie dintr-un tata alcolic si o mama abuziva si una dintre doi barbati sau femei care se iubesc sincer si care pot oferi o stabilitate materiala si emtionala unui copil, aleg varianta doi.

    Prin urmare, familia cred ca trebuie evaluata prin alte criterii decat cele de pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  58. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  59. 1 Corinteni 6:9, Romani 1:26-27, Leviticul 18:22. Tudore, mai studiaza Scripturile, caci Dumnezeu DETESTA homosexualitatea.

    RăspundețiȘtergere
  60. Leviticul 18:22 - Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urîciune.

    RăspundețiȘtergere
  61. Romani 1:
    26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i -a lăsat în voia unor patimi scîrboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într'una care este împotriva firii;

    27 tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s'au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvîrşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scîrboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.

    RăspundețiȘtergere
  62. 1 Corinteni 6:9 Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii

    RăspundețiȘtergere
  63. tudor, cu acest post nu faci decat sa dai apa la moara homofobilor si prostodoxilor din romanica. Faptul ca iti este "mila" de acel baiat e un gest indirect de homofobie. Nu trebuie sa compatimesti o persoana gay, ci trebuie sa accepti ca e o persoana normala si ca homosexualitatea e ceva norma si destul de intalnit de cand lumea. Normalitatea nu trebuie compatimita ci sprijinita si trebuie sa ne bucuram de ea.
    Si de ce nu ar putea sa fie bunica femeia accea?? L'ai consultat pe baiatul acela la aparatul reproducator si ai constatat ca nu functioneaza, ca e steril?! Nu e musai sa te casatoresti cu o femeie ca sa ai un copil. Cate cupluri heterosexuale nu pot avea copii? F MULTE Ca sa ai copil nu trebuie neaparat sa o bagi in pasarica, in tari civilizate (poate peste vreo 3 secole si in romanica) sunt banci de sperma, mame surogat, orfelinate si adoptii iar persoanele gay pot avea copii. Ricky Martin iti spune ceva?
    Ar trebui sa'ti fie mila de tine si de gandirea ta care vrea sa para gay-friendly de dragul marketingului dar pana la urma esti un homofob ca tot altii

    RăspundețiȘtergere
  64. tudor, cu acest post nu faci decat sa dai apa la moara homofobilor si prostodoxilor din romanica. Faptul ca iti este "mila" de acel baiat e un gest indirect de homofobie. Nu trebuie sa compatimesti o persoana gay, ci trebuie sa accepti ca e o persoana normala si ca homosexualitatea e ceva norma si destul de intalnit de cand lumea. Normalitatea nu trebuie compatimita ci sprijinita si trebuie sa ne bucuram de ea.
    Si de ce nu ar putea sa fie bunica femeia accea?? L'ai consultat pe baiatul acela la aparatul reproducator si ai constatat ca nu functioneaza, ca e steril?! Nu e musai sa te casatoresti cu o femeie ca sa ai un copil. Cate cupluri heterosexuale nu pot avea copii? F MULTE Ca sa ai copil nu trebuie neaparat sa o bagi in pasarica, in tari civilizate (poate peste vreo 3 secole si in romanica) sunt banci de sperma, mame surogat, orfelinate si adoptii iar persoanele gay pot avea copii. Ricky Martin iti spune ceva?
    Ar trebui sa'ti fie mila de tine si de gandirea ta care vrea sa para gay-friendly de dragul marketingului dar pana la urma esti un homofob ca tot altii

    RăspundețiȘtergere