[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 3 decembrie 2008

Primitivi si homofobi.

Cred ca nivelul capacitatii de toleranta este expresia gradului de civilizatie al unui popor.

Acest episod cu Mihai Traistariu si trecutul lui homosexual reflecta doua aspecte: pe de-o parte faptul ca romanii sunt un popor homofob, pe de alta parte ca nivelul deontologic al unei prese care alege sa hraneasca aceasta fobie in goana eterna dupa un rating facil este extrem de scazut.

Marturisesc ca nu cunosc cine este personajul care invoca aceasta aventura din trecut si se plimba pe la televiziuni in calitate de apostol al unei "iubiri" pederastice. Si nici nu vreau sa-l cunosc.

Oamenii care dezgroapa ramasitele propriilor experiente de dragul unei clipe murdare, de "glorie", ar trebui interzisi de CNA. Este o grava ofensa pe scara demnitatii umane la a carei prima treapta personajul sus-amintit( pe bune ca nu-i stiu numele) nu a ajuns inca.

In Olanda revelarea identitatii sexuale a unei personalitati ar trece neobservata prin fata ochilor opiniei publice. Nu este de interes general ca unul sau altul sunt sau nu homosexuali. La fel in Anglia, Franta, Germania, si restul Europei civilizate. Reactia presei din Romania nealiniata la standardele europene ar trebui amendata macar la nivel declarativ.

Sa ridici o asemenea "dezvaluire" la rang de viol, pedofilie sau crima mi se pare iresponsabil si primitiv. Si mai grav, un indemn la homofobie.

Parafrazand, as putea spune ca fiecare popor are presa pe care o merita.

Nu ne ramane decat sa multumim providentei ca Freddy Mercury, Elton John, David Bowie, Oscar Wilde, Socrate, Alcibiade, Platon, Pausanias, Proust, Tchaikovsky, Pedro Almodovar, Nureev( si lista poate aduna sute de nume) nu au fost romani ai acestor timpuri moderne ca sa beneficieze de un asemenea tratament.

Refuzul lui Mihai Traistariu de a recunoaste public( cata vinovatie continuta deja in acest " a recunoaste") una din identitatile sale sexuale este perfect justificat.

Si da, textul de fata este unul de sustinere fata de un om pe care in anul de gratie 2008 il supunem oprobriului public prabusindu-ne intr-un ridicol grotesc.

Mi se pare rusinos. Cam atat.

33 de comentarii:

  1. Iti impartasesc si aprob in totalitate ideile. Am avut parte sa vad de cate prejudecati sunt in stare conationalii nostri in calatoria mea in America, unde radeau infundat pe la spate de cate ori aveau ocazia de un barbat homosexual.N-o sa inteleg niciodata atitudinile discriminatorii de orice fel ar fii ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce sa'i facem... totusi traim in Romania si oricat am vrea sa schimbam asta noi suntem mai in urma...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Romanii nu sunt inca pregatiti psihic sa accepte homosexualii am aflat-o pe pielea mea anul trecut cand am purtat un tricou cu mesajul "Gay friendly" in sprijinul unui prieten. Nu am fost doar aratata cu degetul de alti elevi, ci am fost chiar data afara de la ore si rugata in mod grosolan sa ma schimb.

    Nu ar trebui sa ne deranjeze orientarea sexuala a unei persoane, atata timp cat nu ne afecteaza noua viata(nu vad cum ar putea, dar... sa zicem). Sincer ii inteleg, iubesti persoana, sufletul si nu corpul(asta e iubirea adevarata).

    Iarasi nu inteleg dece oamenii vor sa intre cu forta in viata privata a vedetelor. De ce au nevoie de picanterii? De ce de fiecare data cand ei se indragostesc ajung pe prima pagina a ziarelor de parca ei nu au voie sa iubeasca? Nu e de ajuns ca ne bucura privirea, auzul, intelectul, ca ne fac sa radem sau sa plangem?

    Ce mai vrem de la ei? Ce mai vor de la voi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu ce sa spun, eu nu pea sunt de acord cu ei, am comentat pe un blog si mi-a sarit lumea in cap. Normal ca acel Tarky nu a procedat corect vorbind de nu stiu ce relatie trecuta. Totusi, trebuie sa-i tratam cu intelegere pe homosexuali, pt ca si ei fac parte din lumea noastra.Cat timp nu ne fac rau...Daca e un pacat, e pacatul lor si nu suntem noi cei care sa-i judecam

    RăspundețiȘtergere
  6. @ didiforever

    Cum poate sa fie iubirea un pacat cand e cel mai frumos, pur si nobil sentiment?

    RăspundețiȘtergere
  7. Să înţeleg că pentru a dovedi că eşti un tip descuiat şi cu vederi largi e musai să sprijini public poponeii...

    RăspundețiȘtergere
  8. mai avem...mai avem cred o jumatate de secol cel putin.

    RăspundețiȘtergere
  9. @michael nu e vorba de demonstratia mea aici. Intamplator am prieteni homosexuali.Probleme?

    RăspundețiȘtergere
  10. Exista doua cai . Una de paturi moi, scufundari, feminitate, finalitate si coride...
    Alta de striat, abis, posesie, masculin.

    In realitate nu e - din oricare punct de vedere - diferenta intre un anus de femeie si unul de barbat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tudor, nu-s deloc probleme. Nu am nimic cu homosexualitatea ci cu promovarea ei.

    Spun asta pentru că se pare că a apărut un curent care vrea să promoveze homosexualitatea gen: gay-i au un iq peste medie, gay-i sunt oameni cu gusturi fine, gay-i sunt interesanţi, etc.

    RăspundețiȘtergere
  12. George Washington
    Piotr Ilici Ceaikovski
    Hans Christian Andersen (vor mai fi citite copiilor de catre parinti?)
    Goethe
    Leonardo da Vinci

    ... e pura problema lor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu cred o boaba din aceasta poveste cu Traistariu homosexual sau bisexual. Nu stiu de ce, dar nu cred.
    Oricum ar fi, nu consider ca homosexualitatea trebuie promovata, dar nici pusa la zid. E optiunea fiecaruia, care NU prejudiciaza pe nimeni. E ca si cum cineva mi-ar sari in cap sau m-ar arata cu degetul ca prefer pasta de dinti Blend a Med, cand majoritatea populatiei foloseste Colgate!


    Anna, perfect de acord cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, "finalitatea feminitatii, a paturilor moi, a coridei" sta in colul uterin. Daca nu iti place sa te mangaie el pe umar, alegi "abisul"...caci finalitatea anusului stie toata lumea in ce sta.

    E o problema de chemare si gust.

    RăspundețiȘtergere
  15. EDUCATIE. EDUCATIE. EDUCATIE. Sa ne cumparam ghiozdane, caiete dictando, creioane bine ascutite si mai ales creioane colorate.

    Asa. Bun. V-ati asezat in banci?

    Copiii, vom invata sa scriem cuvinte.

    Primul cuvant se numeste DIVERSITATE.

    Este o caracteristica a voastra, a oamenilor, care sunteti umani, nu?

    Scrieti diversitate cu creionul ascutit. De 100 de ori.

    Aha..V-ati plictisit?

    Bine, copii. Va dau voie sa folositi creioanele colorate.

    RăspundețiȘtergere
  16. primul s ultimul comentariu: am facut-o cu un tip caruia ii placea sa i se bage un vibrator. nu mi se pare nimic deosebit sau injositor. socul a fost cand l-am vazut mai apoi la tv, anul asta din pozitia de...spun doar mare demnitar ca sa nu ii spun functia, conducator al marsului anti gay.si ma intreb ca o sustinatoare a cauzei gay: care e diferenta dintre un heterosexual cu un asa in asa si un gay cu un asa in asa. hmmm...eu nu vad vreo diferenta

    RăspundețiȘtergere
  17. e primul si ultimul comentariu pe care il fac. acum ceva vreme, mi-a picat cu tronc un tip. frumusel. zic: o facem. era bun:)). si avea o placere: sa i se bage un vibratoras undeva. pai... hai sa o facem daca ii place, oricum la ce presteaza...merita si incercam ceva nou. nu stiam prea multe despre timp. intre timp aflu: demintar...mai sa fie si mare homofob. scria la google- avea dreptate madam aia ca pe google isi baga necuratu coada, ca ne spune tot- ca el conduce marsul anti gay. soc. si ...vibratorasu? pai daca asa...si prietenilor gay...tot asa...pai nu e tot una? hmmmm...cum ma razbun- eu mare sustinatoare a cauzei. ma intorc in dormitor si ce-a putut face vibratorasu...cativa ani cred ca nu mai are nevoie. da' acum stau sa ma intreb: cum e frate sa tot lovesti in oamenii astia cand sexul anal- de orice parte- e practicat la greu si cu placere. un heterosexual cu un vibratoras undeva cum se cheama?

    RăspundețiȘtergere
  18. Ar trebui sa imbratisam orice se intampla sau se face in ue? Intr`adevar, nu suntem noi in masura sa`i judecam pe altii, pentru alegerile lor. Poate ca noi facem mai multe greseli zilnic, de care nu ne dam seama, iar la altii le observam.
    Totusi, personal, pot privi homosexualitatea doar ca pe o deviere de la un lucru normal. Nu pot sa gandesc ca este un lucru natural, firesc.
    Oricum, mi se pare o problema delicata a societatii contemporane.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  19. ca e sau nu homosexual traistariu ma intereseaza foarte putin.este strict problema lui.ce ma scarbeste este atitudinea presei care l-a condamnat pe traistariu la o asemenea porcire in presa a unui subiect care nu merita atata valva.ma scarbeste atentia acordata acelui biet tarky , un "produs" al celor de la cancan.

    RăspundețiȘtergere
  20. Viata personala este un drept care trebuie respectat, indiferent de pozitia sociala. In cazuri de acest gen, No Comment si un proces deschis publicatiei care i-a incalcat dreptul la intimitate lui Mihai si i-a afectat si imaginea sunt solutiile cele mai bune. Participarea la scandaluri live este eficienta numai in cazul in care persoana publica are nevoie de publicitate si nu stie cum sa mai faca sa apara pe prima pagina a ziarelor. Cu sau fara intentie, Mihai a "alimentat" prin aparitiile televizate acest serial telenovelic al mass-media.

    RăspundețiȘtergere
  21. Fiecare are dreptul la viata sa personala. Eu sunt de-a dreptul scarbita de presa care are un stil de pune anumite lucruri in lumina si baga idei in cap celor care privesc si citesc..uneori gresite. Asa este si cu ideea ca Mihai este sau nu homosexual si cu politica, cu cine votam sau nu si...etc.Sunt prea multe exemple! Dar avem ce meritam!

    RăspundețiȘtergere
  22. da' ce? nu stiam ca romanii sunt homofobi? te-ai uitat vreodata la marsul anual al homosexualilor? e plin de spectatori care injura, blestema, arunca cu chestii

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. eu am cunostinte si prieteni gay din mai multe parti ale lumii. cu toate astea mi se pare o prostie sa fii pro-gay. de ce pana la urma? paradele progay din romania sunt de o calitate indoielnica. oameni care sustin ca sunt la fel ca restul se imbraca in piele lucioasa si tanga. daca vrei sa intri in normalitate nu ai astfel de manifestari.
    am fost intr-un bar gay in bruxelles. desi tu sustii ca in vest nivelul de toleranta este mai mare, la fel este si nivelul de promiscuitate! ahhh! si inainte sa ajung in acest bar gay, am vrut sa intram in altul si NU m-au lasat sa intru pt ca eram fata! fii atent ce toleranti sunt homosexualii!
    plus tudor, daca tu spui ca romanii sunt primitivi pt ca sunt homofobi, nu generalizezi si tu ca si cei homofobi? de ce judeci decizia de a place sau a displace o anumita categorie sociala? ce e toleranta pana la urma? cei care tolereaza nu sunt cei care incurajeaza un anume comportament, ci cei care sunt indiferenti!
    plus, eu nu imi explic inflatia asta de homosexuali decat prin faptul ca incepe sa fie ceva acceptat de societate. cate fete nu se transforma brusc in lesbiene pt ca e the new IT thing - vezi lindsay lohan.

    RăspundețiȘtergere
  26. Fiecare persoana are importanta pe care noi i-o oferim. Plecand de aici sunt de parere ca ar trebui sa-i tratam ca pe niste persoane obisnuite .Tot timpul vor exista pareri pro si contra gay......Nu trebuie neaparat sa fim de-acord cu ei sau sa-i incurajam.....dar in nici un caz sa ii tratam ca pe niste " paria "..... Poate in timp se vor schimba anumite prejudecati din societatea in care traim.... ca pana la urma cu totii suntem oameni.

    RăspundețiȘtergere
  27. Interesanta vocea boborului. Nu se revolta pentru bani furati de la stat prin contracte oneroase, bani care de fapt sunt furati de la ei, dar se oripileaza daca cineva se declata homosexual.
    Intrebare: daca intr-un colegiu uninominal ar participa la alegeri un candidat homosexual declarat si unul spagasin dovedit (sa zicem cu 5. mil euro furati), in puscarie, cine credeti ca ar castiga?

    (PS. cand se va alege cel homosexual inseamna ca am ajuns la normalitate. poate peste 50 ani)

    RăspundețiȘtergere
  28. nu te-am citit până acum, dar cu acest articol, semnalat pe un alt blog, ai intrat în feed reader-ul meu. Respect pentru faptul că ești, cred, una din primele persoane publice care își asumă un discurs gay friendly.

    RăspundețiȘtergere
  29. Asta e cel mai bun raspuns, cel mai bun comentariu:

    http://www.youtube.com/watch?v=hnHyy8gkNEE

    GENIAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. S-o trage poate de la faptul ca desi nu asa de "open-minded" si democrati cum nu suntem inca avem o constiinta nationala care urmareste totusi niste stricteti religioase. Nu vorbesc pe nas, sunt freelancer si in toata lumea asta pe unde am avut de lucru, oamenii popoarelor civilizate erau tot mai departe de religie. Care religie are prin hrisoavele ei de baza regula de a nu te iubi in ochiul maro. D-aia si musulmanii se roaga de 5 ori pe zi si tot gasesc timp de un paharel si de o preacurvie si asta in antiteza casperului cu turban si centura de ditamita prezentata de democratia americana.

    RăspundețiȘtergere