[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 6 ianuarie 2009

Drama lui Mircea Stanescu.

Urmaresc comentariile subumane ale "cititorilor" legate de drama lui Mircea Stanescu care este disecat in moarte pe diverse situri de presa si realizez ca nu suntem pregatiti pentru democratie in sensul in care o potenteaza internetul. Remarcile subumane ale unor "nickname"-uri in spatele carora se ascund holograme deformate ale ideii de om imi provoaca scarba si repulsie. Este ingrozitor, revoltator si degradant. In definitiv indignarea mea ar trebui temperata de ideea ca civilizarea lumii s-a produs sub aripa dictaturilor, fie ele si luminate. Stau marturie in acest sens Imperiul Roman, Napoleon, Ludovic XIV, dinastiile Chinei si Japoniei...poate si Franta lui De Gaulle si Anglia lui Churchill pe care l-au renegat dupa ce a castigat razboiul.Revolutia Franceza ne-a adus comunismul care ne-a adus mai apoi democratia salbatica a vanatorii de vrajitoare. Nu suntem pregatiti pentru dialog. Iar agora ramane ideala ca Banchetul lui Platon.

Dumnezeu sa-l ierte pe omul care a ales asa...

20 de comentarii:

  1. democratie fara educatie??
    ...e dezastru

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt ca si corbii ce pandesc prada, da mai rau ca ei, fiindca o confunda si o doresc din placere.
    Pe mine aceasta stire m-a lasat cu buzele-nclestate si cu amarul mortii pierdut prin suflet. Dumnezeu sa-l ierte.
    Civilizare?? Mda, doar cu forta se poate face cand nu exista intentie de nicaieri.

    RăspundețiȘtergere
  3. mai bine zis democratie pe burta goala, cu o umbra de porc in cotetul revolutiei, nu conteaza daca ai o chifla in stomac sau daca-ti mai permiti si apa de la robinet, dar HAI ROMANIA! ..parca asta era vorba dupa care-ti disparea orice pic de sete sau foame chiorandu-te la tv pentru un timp si ala limitat. soarta, dupa care satul de foame adormeai cu pofta fiind fericit ca ai nosti au castigat --inca o gaura in stomac.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand vezi celebritati autohtone care fac o nunta penibila in direct la tv,cand vezi moartea unui om ca pe o alta sursa de a-ti promova fituica ins incepi sa te intrebi oare eu vreau sa fac parte din societatea asta ?!

    RăspundețiȘtergere
  5. cind mi se uraste de viziunea idilica asupra...umanitatii, incep si citesc comentariile stirilor. de orice fel, din orice colt al pamintului...ce-mi vad ochii e cumplit, intotdeauna. ca sa pot merge mai departe, dau delete din memorie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe noi stirea asta ne-a facut sa ne gandim (si sa scriem despre) la ce poate fi in sufletul unui om care ajunge sa se sinucida. Ce poate sa simta el atat de intens incat sa aleaga calea asta ? Dincolo de vinovatia lui si de modul stupid de a actiona dupa aia, poate speriat fiind. Ce mai conteaza asta ? Trebuie bagat la puscarie asa mort ca sa fie potolite sufletele insetate de sange ale "oamenilor" ?
    Mi se pare ca prin gestul pe care l-a facut merita tacere. Nu e un erou, dar nu merita nici sa fie omorat inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca te inseli un pic aici. Nu nickname-urile sunt de vina ca au diseact un subiect, ci media pt ca a servit drept carne de tun subiectul. Tudor, manipularea se face prin intermediul maselor...ce pretentii ai?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stii ce e si mai trist...ca vor mai fi si altii...cercul asta nu o sa se rupa niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Lumea este ahtiata dupa bani, rating, vedetism s.a.m.d. Nu conteaza ce vinzi, nu conteaza ce asterni pe hartie...bani sa iasa. Eu am renuntat pana si sa sper ca se va schimba. Atat timp cat ignorantii vor fi cei multi, nu vom scapa de crucea pe care cu greu o purtam pe umeri

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dar asa a fost intotdeauna si nu numai in Romania...aceasta e societatea umana.
    De cine ne tot ferim?

    RăspundețiȘtergere
  13. Curat murdar...in final ramane doar Dumnezeu sa-l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  14. poporul roman a fost "bagat in pamant" tocmai de dictaturi, cea fanariota si cea comunista. nu vad ca solutie o alta dictatura. sub dictatura comunista, romanul a invatat cum sa se "descurce" in conditii "vitrege". sub aceste dictaturi a invatat ca "spaga" rezolva multe. statul era vazut atunci ca fiind raul suprem. asta era o consolare atunci cand il furau. nu e nimic rau sa furi de la cineva rau. asta e un mit des intalnit in povestile care ne-au fost citite cand eram mici. obiceiurile s-au pastrat si din pacate or sa se pastreze

    RăspundețiȘtergere
  15. Democratia a lovit mentalitatile romanilor ca si un telefon de ultima generatie pe care i-l pui in mana unui salbatic din africa :)
    Niciodata nu o sa dispara vechile obiceiuri.. multi din oamenii de pe langa noi nu o sa scape niciodata de educatia comunista.. le e prea greu sa accepte chiar si acum faptul ca lumea nu mai e asa cum o stiu ei..

    RăspundețiȘtergere
  16. nu o sa se schimbe nimic
    trebuie doar sa ne acomodam

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai dreptate Tudor. Exact despre acelasi lucru am scris si eu pe blogul meu. Intamplarea face ca eu chiar s-o cunosc pe sora lui si sa-mi fie prietena. Este inuman ce fac oamenii astia si cum nu-i lasa sa-si planga mortu'!Are si el o mama, un tata, o sora, o bunica ... Iar ineptii de genul: a fugit de fapt in Seychelles, in Mauritius sau Bahamas sau "nu credem pana nu vedem" mi se par de neimaginat. Adica ei chiar se asteapta sa fie adus la tv si expus cu capul sfartecat de gloante? Astia suntem si e trist!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu credeam ca in Romania postdecembrista va aexista un asemnenea gest. S-au intamplat atatea fapte imorale, atatea nenorociri, am invatat sa convietuim cu atatia infractori, incat un gest ca acesta al lui Mircea Stanescu e greu de inteles.Dumnezeu sa te odihneasca, omule!

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Felicitari pentru articol, Tudor!Chiar se impunea dupa toate comentariile incredibile postate in legatura cu aceasta drama (includ aici si victima accidentului, precum si familiile indurerate).Ce usor este sa-i judecam si sa-i blamam pe altii, chiar si atunci cand nu stim absolut nimic despre ei, uitand ca viata ne poate aduce oricand in situatii mai mult sau mai putin similare.Totodata as dori sa o felicit si pe sotia celui decedat in urma accidentului, care a dat dovada de foarte multa demnitate si spirit crestin si a gasit puterea sa spuna simplu ,,Dumnezeu sa-l odihneasca!" in momentul in care a aflat de sinuciderea lui Mircea Stanescu si i s-a solicitat un comentariu in acest sens.Un exemplu demn de urmat!Felicitari, doamna!Felicitari, Tudor!Condoleante familiilor indurerate si Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei doi!

    RăspundețiȘtergere