[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 15 ianuarie 2009

Injunghiati in licee....

Un pusti e injunghiat in liceu. Cu sabia. Alta stire care se consuma intre doua cafele, doua drumuri cu masina, doua ordonante sau doua shawrme. Un pusti e injunghiat intr-un liceu!!!!! Cu sabia!!!!! Ok nu e injunghiat e ATACAT!!!!

Hello!!!!!! Ce cuvinte sa folosim sau ce mai trebuie sa se intample ca sa va sara in ochi, domnilor si doamnelor din invatamant!!!!! Scoala este casa profesorilor si a ministerului!!!! Si daca tu vii la mine in casa si te injunghie cineva EU SUNT DIRECT RASPUNZATOR!!!Doar daca nu suntem amandoi victime ale aceluiasi atac!!!!

Oricum guvernantii nostri s-au reorientat. Domnul Adrian Nastase spre exemplu nu mai are aceste probleme pentru ca fiul dansului s-a mutat la unul din cele mai importante licee-internat din Europa care costa cateva zeci de salarii bune pe an. Oare de ce? Nu se mai face scoala in Monet?

36 de comentarii:

  1. multi elevi sunt atacati in multe licee,dar fara prestigiu,deci nimeni nu le da importanta
    decat daca filmeaza cineva si posteaza pe internet apare la stiri,si cineva"ia"masuri

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai bine iti luai bilet dus catre "Valea Binecuvantata" si ramaneai acolo decat sa traiesti in tara asta...
    aseara am vazut alta stire :
    trupul neinsufletit al barbatului XX a fost ridicat de politie pentru necropsie CHIAR IN TIMPUL PRIVEGHIULUI. Doctorii stabilisera anterior cauza medicala a decesului insa politia a vrut sa isi faca datoria si sa ridice mortul din casa familiei sa faca ei necropsie ( acelasi rezultat of course ) si l-au adus inapoi.
    Ca la nebuni !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda. Macar i-a prins cu ajutorul camerelor de supraveghere. Azi, alti doi elevi amenintati cu cutitul pt ca n-au vrut sa deschida poarta scolii in ore. Aici nu au mai existat camere fiindca nu-s bani. Poate vor veni iarasi. Si tot asa.
    Stirile vor vui, tam-tam-ul va dura cat timp vor avea parintii timp sa se revolte. C'asa e-n haos.
    Educatia afara a unui copil e normala pentru orice snob. Factorul afectiv poate fi ignorat.

    RăspundețiȘtergere
  4. E simplu... acuma in scoli e generatia care a crescut fara parinti,,, fie plecati la munca in tari straine, fie prea ocupati sa supravietuiasca muncind cate 12-ore.
    E o generatie ciudata,oameni de care parintii scapa dandu-le bani de buzunar cu duiumul, care sunt mai apoi cheltuiti dupa cuim le-a aratat bona-televizor d'atata timp ca e "cool"-baruri, chiul, droguri, tigari, internet, haine de marca. Sunt copii ce nu isi doresc mai nimic de la viata, care cred ca a fi "smecher" e suficient pentru a fii cineva, ca nu e nevoie de carte, de cunostinte, ca sa ajungi primar sau orice altceva in tara asta. Iar scoala e buna doar ca sa-ti dea o hartie, pe care ori ti-o cumpara mamica si taticu, ori ti-o procuri manuind telefonul mobil pe sub banca la examene.
    Si, bineinteles, cum frumos i-a (defapt ne-a)invatat bona-televizor trebuie sa impartim lumea in bullies si bullied, in gangs and nerds,in fratii si neadaptati, iar profesorii trebuie ridiculizati(bine... unii merita).

    si... ce sa faci? in calitate de profesor ti-e inchisa gura ba de director(ca deh... prestigiul scolii+altele), ba de parinte (ca e sus-pus, iar tu un profesoras umil n-ai sa-i pui la punct odrasla)

    cine? ministerul sa rezolve... ma faci sa rad... sa ne gandim putin cine alcatuieste ministerele astea, pe ce baza se intra in astfel de structuri. Acolo nu are loc o selectie a valorilor reale ci o definire continua a listelor de acoliti, o rotatie a cadrelor in functie de interese.

    solutia... exista oare? eu cred ca da... si e si IN MANA TA. Defapt... in mana fiecaruia, doar ca aria de influenta e mai mare in cazul persoanelor publice. Cred ca trebuie sa porneasca schimbarea lumii in care traim de la mic la mare, de la noi insine la cei din jur. Pentru a putea cere de exemplu semenilor nostri sa fie civilizati trebuie sa ne purtam noi asa in primul rand.
    Vrei sau nu vrei esti un formator de opinie, pentru unii esti chiar un model... Eu zic ca reusesti prin munca ta (la muzica ma refer in special) sa definesti anumite directii, sa-i faci pe oameni sa lase putin la o parte grijile, rutina si sa gandesaca, sa-si redefineasca prioritatile, viata.


    Wow… ce-mi veni sa scriu atata? Sper sa nu va speriati…(ah… gata… stiu… am de invatat pt un examen si fac orice numai sa nu invat) 

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun, bun, si ce este de facut in acest caz? Putem schimba noi oare generatiile actuale? Putem doar imbunatati situatia, dar de ce oare am sentimentul ca sunt doar o picatura intr-un ocean!
    Nu mai sunt vremurile de alta data cand mergeam la joaca cu cheia de gat, acum vedem copii care au telefonul mobil de gat, teribilism, asta avem!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tudor nu se mai scoala in Romania si asta se intampla de ani buni.
    Proferii buni s-au orientat spre scolile private sau in strainate in cercetare.

    RăspundețiȘtergere
  8. *** FACE , am uitat in cuvant in postul precedent :)

    RăspundețiȘtergere
  9. -daca esti o picatura deosebita poti influenta si alte picaturi... si... uite pata pe ocean :)
    -nu e teribilism,acesti copii sunt rezultatul lumii pe care si noi o modelam, ei arata si se poarta in concordanta cu mediul in care cresc si pentru ei, noi (cei demodati,cei prea putin cool) suntem inadaptatii acestei noi lumi-paradoxal creata de noi insine

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. m-am tot gindit care e unul din factorii cheie in toata tarasenia asta cu existenta tuturor nebunilor prin scoli. si m-am oprit la asa-zisul "invatamint obligatoriu". ciudata expresie, nu credeti? e obligatoriu nu pentru elev, ci pentru directorii de scoala care ei sunt obligati sa nu exmatriculeze niciun elev pina nu termina zece clase. va dati seama de aberatie?...sunt mii de elevi care isi calca in picioare colegii, profesorii si cel mult sunt transferati la alte scoli...si acolo ce se intimpla?...greu de ghicit...

    RăspundețiȘtergere
  13. Violenta e un lucru destul de intalnit in licee.Cat despre liceul Jean Monnet (in care invat si eu de 10 ani ,are si scoala generala)pot zice ca este un liceu destul de bun ,profesori ok ,camere de filmat pe holuri ( not ok :)) ) , e renovat de ceva vreme , cu exceptia faptului ca invata si fii/fiicele unor persoane publice ,nimic special.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred ca problemele din invatamantul romanesc sunt mai multe si mai grave decat cele care sunt facute publice. De ce? Pai este mult mai simplu sa stai comod la birou si sa te gandesti ce masina sa-ti mai cumperi sau pe ce insula sa-ti ma petreci concediul decat sa iti pierzi vremea gandindu-te ca ai fost numit in acea functie cu un scop anume, ca oameni care sa leneveasca se gasesc peste tot.

    Dar sa revenim la probleme. Cum sa ai pretentii la elevi din moment exista [si nu sunt putini la numar] profesori slab pregatiti? Pe cealalta parte se afla profii chiar foarte bine pregetiti [poate datorita si sistemului de atunci] dar ajunsi la o anumita varsta. Ei vin la scoala si predau intr-un sictir de nedescris. De ce de intampla asta? Pentru ca statul nu aloca destui bani pentru salarii si nu mai exista nici motivatia si satisfactia de a fi profesor in zilele noastre.

    Si nici elevii nu mai sunt motivati, suntem invatati sa ne multumim cu ceea ce avem, fara a incerca sa obtinem mai mult. Se merge pe principiul "lasa ca merge si asa". In Romania nu mai exista spiritul competitiv, acum orice fraier poate face facultatea sau sa ia un examen pe bani.

    Ce sa mai vorbim de cladirile scolilor romanesti [UNELE CHIAR STAU SA SE PRABUSEASCA!] sau de dotarile care lasa de dorit?

    Semnat: o eleva de clasa a 9-a

    RăspundețiȘtergere
  15. ce e atat de spectaculos.. sunt lucruri prin care noi trecem in fiecare zi.. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. A innebunit lumea sau timpul a luat-o razna!Nu te gindi ca numai in Romania se intimpla ci si in statele civilizate.Nici profesorii nu mai au siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  17. uneori ma bucur ca m-am nascut si inca locuiesc intr-un orasel mic si destul de linistit...si la noi in licee mai au loc incidente, dar sunt minore in comparatie cu ce se intampla in orasele mari...

    RăspundețiȘtergere
  18. Fi-miu e in clasa a II-a. In clasa I a venit intr-o zi si mi-a spus: "mami, niste baieti mai mari, din clasa a IV-a il bagau cu capul in wc pe un baiat mai mic, cred ca era din clasa I. M-am ingrozit. Au si eu camere pe holuri dar nu le urmareste nimeni. Si 2 bodyguard care fac orice altceva decat sa stea cu ochii pe ei in pauze.
    Au in clasa un copil diagnosticat cu ADHD care insa are accese grave de violenta. Legislatia actuala impune integrarea in scolile de masa. Copilul ala da cu pumnii si picioarele in toti, nu conteaza ca sunt colegi,fete sau doamna invatatoare atunci cand intra in crize. In fiecare zi ma rog sa nu se intample ceva rau. Daca acum imi fac mii de griji, ma intreb cum va fi oare la liceu?

    RăspundețiȘtergere
  19. Locul: Liceul Cervantes, Bucuresti
    Data: acum 4ani
    Poveste: 3 baieti de etnie rroma intra in liceu linistiti, intra intr-o clasa, ii dau unei fete o palma si ii iau telefonul. pleaca, se opresc vis-a-vis de liceu sa isi cumpere o shaworma si astfel sunt prinsi de catre colegii fetei si adusi inapoi in liceu in biroul directoarei..
    cei 3 Bodyguarzi nu au intervenit in nici un fel, iar dintre cei 2 jandarmi, nici unul nu era de gasit. unul a ajuns intr-un final la lcieu sa le ia datele, dupa lungi si insistente telefoane din partea Dirigintei fetei respective.

    poate ai terminat tu liceul intr-o perioada mai linistita, eu cate am vazut pana acum 3ani cand am terminat, nu ma mai mira nimic :)

    am vazut inclusiv cum 10 oameni masscati sar gardul scolii si incep sa ia echipa de fotbal la bataie pentru ca la Cupa Liceelor au fost batuti de echipa noastra. am vazut inclusiv cum profu de mate a sarit in apararea elevilor(profu printre altele, a facut si box de performanta).

    in acelasi liceu am vazut cum grilajul de la geam i-a cazut in cap unui elev care juca fotbal in curtea scolii si de asemena am vazut cum a stat 15minute intins pe jos in curte si cum a trebuit daramata de o masina de la o firma de paza poarta pentru a intra echipajul ambulantei deoarece administratorul, cu tot cu cheile liceului, era plecat din localitate in concediu.

    RăspundețiȘtergere
  20. :)) te mira?
    se intampla atatea lucruri nedrepte, anormale, sub ochii nostri iar noi nu putem face nimic.
    de ce copiii s-ar comporta altfel decat adultii? noi de la cine luam exemplele? de la ceea ce vedem in jur. daca in familie se omoara oamenii intre ei, copilul considera asta normal si face si el.
    cat despre scoala, sunt la unul dintre cele mai bune (ca invatatura) licee din bucuresti.. numai scoala nu e aia ce facem noi.
    poate candva vom puteam schimba ceva. poate..

    RăspundețiȘtergere
  21. Cand la stiri vezi doar persoane omorate, sinucideri, batai, incendii si certuri la "birtul din colt"... cum vrei sa reactioneze "adolescentii"? Asta e lumea in care traim, nu se intampla numai la noi, in America intra elevii cu pistoale in scoli... dezamagitor...

    RăspundețiȘtergere
  22. Are dreptate Andreea.
    Tudor, prin '95 cand am terminat eu liceul nu existau atatea surse de inspiratie. Crime la stiri, crime in filme, pornografie peste tot, net la dicscretie, libertate inteleasa aiurea. Si cheia cred ca e pedeapsa usturatoare. Pt cei ce ameninta, pt ucigasi, pt vitezomani, pt betivi, pt pruncucideri. Sa simta ca gresesc. Urasc ca nu-mi pot lasa copilul in fata blocului, sau ca vede violenta pe strada sau - ma scuzati - funduri goale si sange-n desene animate.
    Asa cred, ca amenzile usturatoare si n-spe mii de campanii de implicare si motivare a tuturor ar prinde bine.

    RăspundețiȘtergere
  23. din pacate profesorii de multe ori sunt depasiti de situatie. vedem frecvent stiri la protv cu profesoare umilite de elevi in fata clasei.
    nu aprob violenta in scoli, dar cand faceam eu liceul nici prin cap nu ne trecea sa dam profu' in judecata daca il dadea pe unul cu capul de tabla sau arunca cu creta dupa el. de multe ori respectul de castiga cu forta, mai ales in fata unor pustani teribilisti pentru care renuntarea inteleapta e simpla slabiciune.
    in conditiile actuale, profesorii se bucura din ce in ce mai putina autoritate. aaa, si nu ami vorbesc de profesorii din scolile "bune", care de multe ori sunt determinati sa accepte situatii absolut umilitoare ca urmare a influentelor unor parinti sus-pusi (personal cunosc pe cineva care a fost a ajuns sa predea la o scoala dintr-un sat uitat de lume, pentru ca a refuzat sa treaca la desen un pustan de bani gata).
    in aceste conditii, nu cred ca sunt de condamnat cei care se blazeaza, sau aleg sa lase profesoratul pentru orice alt job mai banos.

    RăspundețiȘtergere
  24. O fată din Tonitza a ajuns la spital pentru că a fost obligată să fumeze o ţigară. :)

    RăspundețiȘtergere
  25. In Romania "cazurile" de acest gen se uita repede, din pacate. Se face pe moment multa valva, se agita presa, se agita institutiile statului putin si cam atat.
    Maxim doua, trei saptamani si uitam.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa-l cautam pe baietzelul iubire, poate rezolva el pentru ca noi nu prea avem ce face...din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  27. Primim si noi un concert dupa sesiune?

    RăspundețiȘtergere
  28. Tudor...
    9 Octombrie 2008 la 21:36
    ”lipsa banilor pentru…sunt singurele lor probleme”.
    No comment, doar un citat…

    @zah Julien, iti sugerez sa pornesti ........................
    Adio, lume, adio blog!
    era pe un blog...sunt curios daca tu ai scris.

    RăspundețiȘtergere
  29. nu mai intereseaza pe nimeni nimic e clar, fiecare se uita la el in straita si gata, e o societate infecta si noi tinem buba sa nu explodeze...
    pe bune...
    e jenant

    RăspundețiȘtergere
  30. Oricum lor nu le pasa. Suntem 2 specii: oamenii normali si bogatanii. Daca nu ai bani sa-ti trmiti copilul in afara tarii pentru studii, atunci te marginesti la liceele-jungla din tara. E adevarat ca nu toate liceele au multe conflicte. Dar e imposibil sa nu fie unul fara copii sau profesori problema.


    Unii intreaba care e rezolvarea. Generatia zilelor noastre nu ar putea fi schimbata decat prin-o autoconvingere a necesitatii schimbarii.


    Nu aruncati mingea in gradina celuilalt. Nu ei trebuie sa se schimbe. Este in principal vina parintilor, ca nu au stiut sa educe copilul cum trebuie. Unii oameni nu sunt facuti sa fie parinti...si totusi sunt.


    Toti avem astfel de exeple in jurul nostru..

    RăspundețiȘtergere
  31. Vedem din ce in ce mai multa violenta in scoli. Educatia religioasa in scoli, in functiune de peste 15 ani, nu da niciun rezultat. Nici nu e de mirare, daca citesti manualul de religie nu vei gasi mari contradictii intre violenta si religie...

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  33. prea multa violenta.prea multa agitatie. viata asta e una singura. unde ne grabim atata? omule stai 5 minute pe saptamana si admira lucrurile care in curand nu vor mai fii:gradini botanice, gradini zoologice,parcuri,biblioteci etc.

    RăspundețiȘtergere