[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 20 ianuarie 2009

Live blogging

Sunt pe Dorobanti intre doua banci. Live blogging. Clincanitul avariei imi fragmenteaza gandurile. E o zi cu soare incert. Pe langa mine trece un scuter de delivery. Ce frig tre sa faca baietii astia. Un zugrav fumeaza la etajul I al blocului de pe partea cealalta a Dorobantilor. O doamna cu parul rosu si acte sub brat. Un peugeot cu o fata zambitore trage pe dreapta. Tot vizavi. Si-a pus geaca roz. La iesirea din masina si-a luat o mutra serioasa. Asteapta sa traverseze. Se incumeta. Intra la BCR.

In spatele masinii sale opreste un Mercedes. In fata mea un Tico. Toata lumea e pe avarie. Suntem o lume pe avarie. Scriu ce vad. Un Matiz gaseste loc de parcare. In spic. Intra doar pana la jumatate. Ca sa nu fie blocat. Un barbat cu o geanta pe umeri scoate bani de la bancomatul bancii de pe partea mea. Se uita la ceas. O batrana mananca shawrma. Ii curge din gura. Fata roz iese cu acte in mana. Urca in masina. A traversat, logic.

Acum observ ca in masina langa ea e un barbat. Pleaca. Cu avariile pornite.Un barbat vorbeste la telefon pe marginea drumului.Pare nervos. Porumbei plictisiti survoleaza zona.O motocicleta. Gagiul are cagula. Normal. Mi-am luat si eu iarna asta la schi. Se schia la - 10 asa ca...O masina de paza si protectie. Parca sunt mii. Ai zice ca tot orasul e plin de infractori. O batrana fasneata si vitezista se arunca in cursa. Reuseste. Rade. Culmea, n-au claxonat-o. Va las , trebuie sa inchid...

9 comentarii:

  1. o data la 3 ore politia da un raid pe niste strazi laturalnice din sudul Bucurestiului [where i live]. oare vom urma scenariul lui Orwell din 1984?

    RăspundețiȘtergere
  2. "Batrâni trec strada prin locuri nemarcate...
    un fel de sport extrem la vârste-naintate"
    aşa fâşneaţă?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu beau ceai cu lamaie. Ma gandesc sa dau un telefon. Se aude gangurit de bebe ragusit. Afara e gri. Trece alta zi scurta. Uf.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am observat si eu zilele trecute ca sunt multi batrani care traverseaza aiurea. Si care sunt capabil de viteze incredibile atunci cand fac asta.
    Tot orasul e plin de cazinouri si de case de amanet si de schimb, d-aia sunt atatea firme de paza. Poate ar fi bine sa existe si firme de politie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si uitandu-te in jur, facand abstractie de faptul ca erai in Dorobanti si sunt mult cafenele, ai vazut o gramada de banci si de farmacii, ca de altfel in tot Bucurestiul si in toata tara.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca o zi banala in acelasi Bucuresti monoton in care stupiditatea este nelipsita .. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. "suntem o lume pe avarie"
    clipim doar sa aratam ca mai traim.

    RăspundețiȘtergere