[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 13 septembrie 2009

Andrei Plesu, tulburator despre Romania

Un interviu excelent si, in acelasi timp, tulburator al lui Andrei Plesu despre starea Romaniei. O limpezime de bisturiu care trece dincolo de starea de filozofare si intra in sfera logicii si a unui discurs pragmatic de necombatut. O incantare din adevaruri dureroase. Cititi aici.

6 comentarii:

  1. Foarte adevarate lucrurile spuse de Andrei Plesu ,suntem vesnic in tranzitie dar ma ingrijoreaza cum vom arata peste 10 ani cu toate datele de acum multiplicate de 10 ori?Ma infior!

    RăspundețiȘtergere
  2. avand o mentalitate de victima romanul in general, se autosaboteaza continuu. de asta schimbarea nu se va vedea pana nu "lucreaza" fiecare cu el insusi ..
    multi am vazut ca confunda constiinta cu moralitatea si asta nu le lipseste oamenilor de rand, dar principalul cuvant in engleza pentru constiinta conetienta e "awareness" si asta lipseste la nivel personal.
    avem nevoie sa ne trezim la nivel personal sa nu mai umblam ca robotii pe strada si apoi treji fiind vom manifesta si schimbarea..
    oricum eu sunt optimista si cred ca peste un an va fii mult diferit in sens bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rezonez in proportie de 100% cu cea ce a exprimat d-nul Plesu in acel interviu. Desi, poate ca acel comportament scabros si abject al unora dintre semenii nostri se datoreaza si regulilor stricte impuse de comunism. E drep ca si pe vremea aceea "vagabondismul" socialo-politic exista, dar era mult mai pedepsit decat acum, si din acest motiv populatia a rabufnit. Pana aici e de inteles, dar sa nu aibe autocontrol si sa nu stie cand sa se opreasca e o dovada clara de slabiciune si lasitate din partea noastra, practic a tuturor. Cei ce fac de rusine "functia" de om, si ceilalti care desi indeplinesc in totalitate cerintele ce intra in "fisa postului" totusi nu fac suficiente pentru a-i schimba pe primi. Cred ca cel mai important, primul pas spre o scimbare ar fi autocunoasterea. Si sa detectam valorile ascunse in fiecare dintre noi, atunci nu ne-am mai lasa complexati si implicit nu ar mai fi necesar sa copiem stilul celor mai mari. Dar atat timp cat in mentalitatea noastra va exista gandul ca germanii pot ce noi nu putem, nu vom mai da inainte.

    RăspundețiȘtergere
  4. No comment.
    Te iei cu viata zi de zi si nu mai bagi de seama.
    Si vine un ciocan din acesta, al lui Thor, sa-ti crape constiinta in doua.
    Te-apuca deznadejdea, vezi ca nu poti realiza nimic cu adevarat, si-ti vine iar sa te ascunzi intr-un cotlon de Europa sau de America unde sa nu te mai ajunga nici macar dorul de tara.

    RăspundețiȘtergere
  5. O radiografie buna si doar mai bine exprimata. Te-ntrebi unde ai pus pasaportul.
    Indoielnic cum il musca indelung pe Puric. Intrucatva tulburator si feedback-ul din comentariile cititorilor Adevarul

    RăspundețiȘtergere