[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 9 septembrie 2009

Ziua in care am risipit ceata. Vama la Cerbul de Aur (2)

Pauza de nesomn

Imi place drumul catre Poiana. Ma linisteste. Ma concentrez la serpentine. Trec pe langa locurile de unde poti privi Brasovul noaptea. Cate priviri s-au numarat pe aici de cand au inceput luminile. Plesnesc de energie in continuare. Stiu ca n-am sa adorm in cusca. Da, camera de hotel e o cusca. O sa fiu distrus maine. Nici macar gandul asta nu-mi induce putina oboseala. Nici nu stiu cand se face zece dimineata. Am dormit vreo trei ore. Baietii sunt deja la probe. Stau cu Alina pe messenger. Cobor? Nu cobor? Au venit fetele? Suntem in timp? Suntem in timp? Suntem in timp? Suntem in timp? Nu mai astept. Ma reped la masina si-o iau spre Brasov. Mi-e teama sa nu ne certam jos. Criza de timp.

Singura repetitie pe scena

Ajung. Lumea e pe pozitii. Se fac probe. Totul e in timp. Fetele asteapta. Sunt obosite. Fortez un zambet, incerc sa le motivez. Baietii termina de facut monitoarele. Toata lumea se aude bine. Mi le fac si eu. Incepem introducerea. Si iarasi, ca prin minune, ma cuprinde o energie inexplicabila. E forta sunetului, e muzica in sine, e apropierea cantarii sau toate la un loc. Incep sa alerg ca nebunu’. La buza scenei se aduna gasca de la 18 ani. Trebuie sa repetam si cu ei. I-am vazut si ieri. Le-am zis cam asa: Nu vreau nimic de la voi decat sa explodati de energie. Voi sunteti cantecul 18 ani mai mult decat noi. Nici macar cand am scris versurile n-aveam 18 ani. E cantecul vostru mai mult decat al nostru, asa ca vreau sa urlati toata tineretea din voi. Folositi versurile din cantec si faceti ce vreti pe scena. Grija la cabluri, atat. Ma priveau mirati. N-am ce sa va spun, nu e nevoie de nicio organizare. Inca un lucru, daca dupa momentul asta va dati jos de pe scena si nu sunteti ragusiti, inseamna ca nu v-a iesit. Mai avem jumatate de ora de probe. Fetele se urca pe scena. E prima repetitie cu muzica live. Tare. Mii de watti doar din monitoare. Pe marginile arenei, oamenii se opresc. Da, nu poate da gres. Opt fete frumoase in camasi albe, barbatesti. Visul oricarui barbat, sa se trezeasca asa dimineata. Zambesc. Fetele se misca bine, dar gresesc din nou intrarea. Inca o data. Mihaela le aranjeaza. Opt, opt, patru, patru, opt, opt, patru, patru. Bai, va rog eu, nu puteti rata asta. Va rog. Hai inca o data si dupa aia sa repetam si cu gasca de la 18 ani. Ce bine e in picioarele goale pe scena, ma gandesc. Si ce bine ca nu mai e timp de nimic. Incerc un discurs mobilizator pentru fete. Imi dau seama insa ca n-are rost, isi doresc sa faca, sunt si ele cuprinse de importanta momentului. La repetitii am simtit ca lumea nu se astepta la momentul asta din partea noastra. Plec la conferinta cu gandul ca am facut tot posibilul. E zvon de ploaie. NU O SA PLOUA. Nu dupa atata munca. Daca o sa ploua inseamna ca undeva am gresit si asta e, nu trebuie sa se intample spectacolul. Asta ma linisteste brusc. Se anunta cod galben. Nu-mi pasa. Cineva incearca sa-mi vorbeasca despre ploaie: - Taci!!! Acum iti spun sa taci si taci!!! Nu porti discutia asta cu mine!!!

Cat nap

Ajung din nou in Poiana. Ploua. Norii se prefigureaza oribil si lugubru peste muntele din fata mea. E inca timp. Cinci jumate. Ne adunam la sapte. E timp. Ma uit spre cer si incerc sa ghicesc spartura salvatoare, care va face loc soarelui. Comand fructe. Sunt frant. N-am timp sa adorm. Ma trezeste un telefon peste patruzeci si cinci de minute. Inca un Cosmin vine sa-mi ia hainele. Am senzatia ca am fost pana intr-o groapa comuna a amintirilor mele. Amintiri peste care au presarat var, ca sa nu se raspandeasca molima. E o senzatie de dezradacinare somnul scurt de dupa masa. Cat nap, spun englezii. E mai rau decat spleen-ul englezesc acum. Cosmin urca. Il privesc buimac. Nu pot sa leg cuvintele. Aproape ca am uitat ca avem un concert in Brasov in seara asta. Trebuie sa revin la viata cumva. Fructe, cat mai multe fructe. E sase jumate. Cobor. Ma uit spre cer. S-a spart intr-un loc. Si bate vantul destul de tare. Zambesc. E clar, n-am gresit cu nimic. Ii scriu Alinei. Si ea zambeste, jos in Brasov.

Ultimele doua ore

Ne uitam unii la altii si vorbim diverse. Dan are emotii. Raul vorbeste cu Tamasz . Recapituleaza ce clape foloseste pe fiecare piesa. Nordlead, Oasis, NordStage. Eugen a coborat la o terasa cu niste prieteni. Clopo se invarte si el prin camera. Sunt momentele in care fiecare incearca sa priveasca in sine. S-a vorbit atat de mult despre cantare incat e nevoie sa facem abstractie. Aman la nesfarsit momentul in care ar trebui sa ma schimb si fac drumuri intre machiaj si apartamentul nostru. Fetele arata bine asa dezabuzate. Au avut reticente la inceput. Sunteti frumoase oricum, credeti-ma. O femeie frumoasa, daca e incercanata, ramane o femeie frumoasa incercanata. O femeie frumoasa, daca plange, va fi o femeie frumoasa care plange. Nimic din interior nu ne urateste. Poate doar suferinta in exces. Nu e cazul acum... dar avem nevoie de metafora machiajului. Nu stiu cum trece timpul si ca prin vis ajung in culise. Alina e acolo. Carina. Multa lume necunoscuta. Or avea ei vreo treaba pe aici. Ma duc la locul meu. Emotiile ma gatuie. Stiu ca mai e putin pana sa scap de asta. Aud ca prin vis: - VAMA. Baietii nu mai sunt langa mine. Imi dau seama ca sunt pe scena. Alerg la toaleta. E psihologica goana asta. Stiu. Ma intorc la locul meu. Una din fete se uita la mine din culisele opus. Ne privim. Un semn super energic de la mine catre ea. Stiu ca mi-e mult mai frica. Intra fetele in scena. E bine, nu gresesc. Gata, s-a terminat, ceata s-a risipit definitiv, nu mai e cale de intoarcere, uite-i ca urla, da, usurarea este fabuloasa. Vocea tasneste din mine si ma elibereaza definitiv din stransoarea Emotiei. Acum nu mai suntem decat noi si ei, pana la capat. As putea sa continui, dar nu vreau sau poate chiar nu pot. Ce a urmat e intre noi si cei patru mii de oameni de acolo. Ne-am trait povestea impreuna. Le-am dat si ne-au dat. Ne-am dizolvat in ei pana la orgasm, pana la momentul in care iti venea sa urli ca vrei sa nu se mai termine niciodata. N-au rost cuvintele. Singurul lucru care are rost e muzica, teatrul, dorinta de a fi pe scena, pentru tine si pentru ei. Dorinta de a mai face spectacolul asta inca o data si inca o data si inca o data, sa imbatranesti asa, frumos si neviciat de nimic din raul care ne inconjoara. Sa tot canti si sa tot joci. Pentru ei. Pentru totdeauna. Pana cand moartea ne va desparti.

Ultimele ganduri

Am vrut sa scriu aici despre bucuria de a vedea o echipa ca a noastra la lucru. Despre oamenii putini din jurul meu care ma cunosc cu adevarat si care ma accepta asa cum sunt. Despre relatia dintre niste oameni care impartasesc aceleasi valori si sperante. Despre bucuria si linistea pe care o incerci cand stii ca pentru cel de langa tine CONTEAZA. Ca sufera ca naiba cand fara voia ta il jignesti, dar trece peste asta pentru ca, ce naiba, avem lucruri mai importante de facut. As fi vrut sa scriu aici despre entuziasmul molipsitor si ochii puri ai unor pusti de 18 ani, a caror bucurie de a fi pe scena a insemnat pentru noi mai mult decat isi pot ei inchipui. As fi vrut sa scriu despre bucuria de a lucra cu niste fete mai profesioniste si mai talentate decat multe actrite cu diploma pe care le cunosc. Despre bucuria lor de a fi intr-un proiect ca asta. As fi vrut sa scriu despre privirile obosite si fericite ale echipei dupa concert. As fi vrut sa scriu despre dimineata de a doua zi cand inca nu paream sa ne trezim, anesteziati de oboseala si fericire. As fi vrut sa scriu despre cat de mult au insemnat fiecare dintre cei cu care am lucrat si cu care sigur vom mai lucra. As fi vrut sa scriu inca o mie de lucruri, despre o mie de stari, dar ma opresc aici pentru ca am de gand sa inchei altfel. Am sa inchei cu mailul pe care l-am primit de la unul din pustii din grupul care a evoluat la 18 ani. Nu de alta, dar pentru ca si daca el ar fi fost singurul nostru spectator toate astea ar fi meritat chiar daca am fi suferit ca niste caini de dorul celorlalti 3999.

Salut Tudor,

Sunt unul dintre pustii din grupul "18 ani" - De la Cerb, cel care in seara cerbului te-a intrebat de clubul de Karaoke(nu stiu sigur daca ma mai tii minte, dar nu conteaza :P), dupa 2 zile pur si simplu am simtit sa-ti scriu, am incercat sa tin legatura cu toti cei din grupul 18 ani, si acum mai incerc, si toti parca suntem inca intr-un vis, nu ne-am revenit.. stam pe mess ascultam Vama non-stop, si vorbim despre ce s-a intamplat.. all day long.. nu stiu daca ai trait senzatia, este ca atunci cand te uiti la un film, traiesti odata cu el, isi face un loc in sufletul tau, iar cand se termina, locul acela ramane gol.. exact asta simt eu dupa experienta asta, a fost pur si simplu ca un vis! Sincer, cred ca nici unul din noi nu va uita clipele acelea magice, si tot ce a fost - de la repetitii si pana la concert.

Voiam doar sa zic ca sper sa tinem cumva legatura, noi cu tine, sau macar unii din noi cu tine, am ascultat "Scrisoare Pentru Liceeni" si cred eu ca am inteles mesajul tau, stateam cu my best friend si ascultam.. si dupa ce s-a terminat, am ramas amandoi fara cuvinte, pur si simplu stateam ca prostii si ne uitam unul la celalalt.. dupa care am inceput sa vorbim despre ce ai spus tu acolo.. nici unul dintre noi nu era cu cititul, cu alea alea.. si ne-am dat seama ca tot ce ai spus tu acolo este atat de adevarat.. iar acum facem amandoi sa ne schimbam.. am inceput sa citim.. in fine, ideea este ca mesajul tau a fost ca un wake-up call pentru noi, si pentru asta vreau sa-ti multumesc mult de tot..

Ce mai voiam sa-ti zic, a da.. stii ca atunci cand ai plecat, varul meu ti-a dat un CD, cu melodiile mamei mele, nu stiu daca l-ai ascultat sau nu, dar in cazul in care l-ai ascultat, lasa-mi si mie o parere despre ele, te rog. :D

Cam atat am de spus pentru moment, din nou spun, sper sa tinem legatura in continuare, si daca imi vei raspunde, am sa-ti mai scriu de fiecare data cand simt ca vreau sa-ti spun ceva, ca acum.

Peace! :)

45 de comentarii:

  1. DA! ASA DA FRATE! Esti exemplul viu ca merita sa mergi pana in cele mai albe panze pentru a-ti indeplini VISUL.Unicul vis,care o sa te faca sa imbatranesti intinerind.Datorita TIE bai,datorita tie,eu am hotarat ca mai bine mor decat sa nu ajung ce vreau,ce-mi place.Si am REpornit,am reluat drumul pe care-l abandonasem.Am doar 19 ani in cacat! Am viata inainte,asa futacioasa cum e,o sa ajung mai futacios decat ea si o s-o fut pana o aduc la orgasm multiplu,pana cand o sa ma vrea de placere,pana cand n-o sa mai ceara bani pentru servicii...Eu iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este .....a meritat straduinta acelui articol ....ar merita postat in "dupa colt" -ul fiecarei scoli , in acel loc unde se fumeaza ....si pariez ca doua treimi l ar lua la misto si restul si ar pune acel semn de intrebare necesar unei noi atitudini in fata vietii ....si daca pe unul dintre ei il traverseaza gandul sa deschida o carte inainte sa isi aprinda tigarea , a meritat intr un mare fel .

    RăspundețiȘtergere
  3. @vetrice,
    pacat ca nu-ti dai voie sa simti ; cand iesi din "inchisoare" mai vorbim - astia care ti-au spalat creierul au facut o treaba intr-un mod profsional
    @adelacotimani,
    e valabil s pentru tine, dar tie mai vreau sa-ti spun ceva: baiatul care s-a hotarat sa citeasca, nu fumeaza si nici nu se drogheaza, asadar, remarca ta, e vadit rautacioasa

    RăspundețiȘtergere
  4. Am 40 de ani. Vreau doar sa spun ca am citit toate postarile cu "am risipit norii..." pe diagonala. Si ma bucur ca le-am citit, totusi, inainte de a vedea prima inregistrare postata, cea cu fetele. Pt ca a fost o experienta rara !!! Am plans, am plans de cateva ori... M-am simtit vie prin faptul ca m-a tushat..., ca m-a atins puternic, ca mi-a placut ata de mult. Va felicit, va apreciez si mai mult! De fapt, nu mai prea am cuvinte acum... Doar bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc, Vama! multumesc, Tudor Chirila!
    multumesc pentru cele mai magice momente!
    multumesc ca incercati sa ne deschideti ochii! multumesc ca ne invatati sa speram, ca ne ajutati sa luptam!
    multumesc ca ramaneti tineri!
    imi permit sa multumesc in numele tuturor celor 4000 de suflete prezente sambata! pentru ca ati fost extraordinari, geniali. pentru ca va respect! pentru ca va iubesc!

    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  6. SCRISOARE CATRE TUDOR CHIRILA
    din trairile cuiva care NU a fost de fatza
    Am o jumatate de ora libera si o cafea puternica sa ma trezesc-gandesc la ce a insemnat Vama (Veche) pentru mine si cum mi-a insotit adolescenta. Am acute preocupari matinale ramase in gat decuseara. Imi persista intrebarea gasita pe net: "Pentru ce s-a zbatut atat Tudor Chirila?". Si inca, iata, o intreaga echipa scoasa la inaintare. impreuna cu un arsenal de emotii. Tot ce scrii tu, Tudor, oricate minusuri sau exces de plusuri ar contine, atinge, penetreaza.. Observ potenta cuvintelor tale asupra mintilor crude. Esti omul cu calimara, e in regula. Las incolo comparatia cu "orgasmul femeii care te roaga sa te opresti pt ca nu mai poate. Daca nu scriu lesin" si eu. Am citit pe nerespiratelea despre preludiul concertului. Degeaba, ca tot la miezul lui, la explozia de pe scena imi sta gandul.

    "A incendiat publicul infrigurat din Piata Sfatului Bv". Formatia si-a facut meseria pt sine si pt cei aflati acolo. Asa e cu trupele, e bine nu?! avea ocazia sa apara la TVR intr-un program care a batut recordul la audiente, mai are importanta?!

    Ma pun la mintea redactorului care a scris "in primul rand Vama nu mai este Vama Veche, Tudor Chirila nu mai este adolescent, statiunea de pe litoral nu mai e ce-a fost, iar fanii nu mai exista - a ramas cel mult o mana de nostalgici carora li se adauga o alta mana de copii emo care fac cheta pe plaja sau la metrou pentru a-si cumpara un pet de bere" (showbiz.ro, 'Chirila se da in stamba la Cerbul de aur'). Poftim??

    Chiar asa, pentru cine canta acum Vama? Eu inca o mai aud. sunt una/unul dintre inca indragostitii de baiatul sensibil care se juca cu Zmeul, care expoda vara asta am sa ma indragostesc, care se intorcea barbat, care puncte puncte. Sunt recunoascatoare muzicii Vama Veche, care mi-a alergat prin vene, m-a facut sa ma simt mai aproape de mine si de ceilalti si sa visez sub apa sau sa fug din oras fara sa plec. Au fost prietenii mei si inca mai merg pe sarma acum cu Vama, tocmai pentru ca Dumnezeu nu apare la stiri.

    RăspundețiȘtergere
  7. A fost "cumplit" recitalul de la Brasov - sonor, lumini, regal de instrumente, multa miscare, multe personaje, delir - asa am inteles ca a fost la fata locului, pt ca de ajuns n-am reusit.. Nici sa vad la teve ce nu s-a difuzat...
    Care ar fi fost emotia mea, perceptia spectacolului de la BV?

    Caut impresii ale celor prezenti acolo, citind comentarii de pe blogul Bed for Love. (for love cu publicul, multa iubire tradusa, toata lumea face iubire cu marea, cu tot ce e incantare. Prea putine comentarii ale celor care au fost,prea putine detalii sa-mi ajunga. Aproape exculusiv aplauze si urale, toti la podea - ce as mai putea sa vreau?! suntem eminamente idolatri. (Nu vreau sa stric cheful nimanui, e vina doar a mea ca superlativele imi sugereaza neveridicul. Desigur, sunt si invidioasa pe toti locuitorii Brasovului si imprejurimilor). Din loc in loc, pe intinderea a 4 postari, aceeasi intrebare timida "cand sau oare o sa se mai difuzeze concertul?" Si doi obraznici care intreaba ceva de mangaierea penisului. Pardon? Eu n-am vazut la tv decat gestul ala excelent cu pupatul mainii chitaristului. Am fost si prima! care a sarit cu felicitarile de cum l-am vazut. As fi vrut sa raman cu el, dar fac ce nu-mi sta in fire. scotocesc pe net in presa de mondenitati. "Celebrul actor".. (asta incepe bine sau ironic?) "a incercat sa interpreteze un rol nou, care nu l-a prins. Mult prea multa agitatie, miscari lascive pe langa chitarist (nu am inteles de ce), ceva aere de rockstar recunoscut pe plan mondial si cateva miscari a la Ville Valo de la Him". (Ups, trebuie sa-l vad neaparat pe baiatul asta) Haha ete na! Exagereaza si handipresa asta..! sau o fi adevarat ca Tudor s-a tras de fermoar ca Michael J? si a jucat mima chestii sexoase? (Bineinteles, nimeni nu raspunde nimic pe blog la astfel de provocari! Iar schimb de impresii si idei intre 'comentatori' am observat f rar, toata lumea vorbeste de unul singur, cum s-ar spune..)

    Asta e misto? realizez ca nu sunt prea umblata pe la concerte. Poate nu inteleg eu actuala forma de miscare scenica, mai ales pe nevazutelea...hai sa nu fac pe pudibonda! voi creste mare si o sa-mi treaca. HAI SA NU TRAIM COMPLICAT! Poate a vrut sangele de artist sa faca o fronda-ceva in acord cu discursul anti-porno. Adica, 'la putere e sexul? vreti sex, baieti? Serviti de aici..' Copiii fara acordul parintilor nu erau prin zona. Cum e, Tudor, au fost spontane sau construite detaliile acestea? O paralela: paremi-se, Tina Turner mai asocia puternic descatusarea de emotie si energie a cantatului, spunea ca poate atinge orgasmul in timpul unui concert.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stim ca ati avut zbucium si ca ati muncit mult, iar descrierea ta e de bun augur si pt noi. Dar ...de ce era ceatza?! Piesele le stiati, emotiile la fel :) tocmai ati avut turneu...in fine, ce stiu eu...Cerbul e ditai animalu! Altceva ma roade.
    TOCMAI pt ca a fost atata zbucium in pregatire, nesomn si apoi satisfactii peste asteptari, DE ASTA as vrea sa stiu de ce nu am vazut concertul la tv? Suna ca babele, nu? :)

    Dar totusi… e frustrant sa citesc povestirile de dinaintea unui spectacol pe care nu l-am vazut. Eu si multa alta lume din toata tarisoara. Tot urcusul vostru la munte...contracronometru. si nimic despre ce am tremurat noi o seara intreaga, indurand si fluieratul a paguba al unui Franta – Romania. Chiar si pt o fata e prea mult. Asteptand sa marcheze Vama in continuare, asa cum cica era anuntat pe Bestmusic.ro. mie nu mi-a sarit in ochi nicaieri nicio informatie. PE NICI O PLATFORMA D-ASTA ONLINE A VAMEI, NIMIC. Pe bune, macar un "bai, fraierilor, nu stim. va tinem la curent la iarna". DE CE NU NE-ATI SPUS SI NOUA, de ce nu ne-ati raspuns la de cate ori v-am intrebat. Sa mergem la culcare, sa mergem la plimbare. sambata seara. noi cu televizorul in brate.. Desigur, noi mai va lipseam, dar nu-i frumos, man, nu-i sanatos..

    Mi-as dori sa pot patrunde dincolo de ce postezi cu frenezie, dincolo de ce afisezi. Sa stiu pe bune care a fost faza? "Aflam si noi odata"?!? ce ne-a …stresat grija o seara intreaga si urmatoarea. Spune-ne tu, sau Carina'vrea sa faca totul' sau cine-i cu PR-ul. daca meritam,naibii. DE CE NU S-A DAT INREGISTRAREA SPECTACOLULUI LA TV. Banuiesc ca de difuzat de acu incolo e tardiv si gandul. Povesteste si chestia asta, Tudor. Daca stii de ce au fost privati cei de acasa de recitalul Vama.Un mic atat.Conteaza, nu?

    Din motive de neaflat ale bucatariei TVR?
    Din cauza atitudinii cu conotatii erotice?
    esti multumit de cum ti-a iesit aceasta noua infatisare? Nu vrem sa fii selectiv cu pozele, arata-ne tot. De fapt, nu mai, ca am vazut, mare branza..

    Din cauza discursului tau cu adresa la televiziuni si politicieni?
    de ce nu postezi aici si filmulet cu ce ai vorbit? Nu e un mesaj important, nu ai vrut sa fie ceva cu impact, sa tragi un semnal de alarma, sa desfunzi canalele mintii a cat mai multor tineri? Ai vrut sa te auda doar directorul TVR si politicienii din sala? Nu ai vorbit ce ai simtit pe moment. Cuvintele alea erau mai demult in tine, le-ai pregatit, nu? Scria aici o fata ca le-ai mai spus la o festivitate de liceu. Minunat si asa, spune-o pana le intra in cap ca dorm pe ei si suntem de cacao. Important: te asteptai ca TVR, Prefectura Bv (pe banii si interesele lor) si Olteanu (distinsul presedinte al senatului), prezent in public sa reactioneze in vreun fel? Asadar, ei au sabotat reprogramarea, difuzarea tv a recitalului? Da din cap daca nu poti sa vorbesti..:) Consideri ca a meritat?

    RăspundețiȘtergere
  9. Si pana la urma ATI AVUT CAMERAMANI? Pai de ce nu postezi concertul, pe bucatele?..azi un pic, maine un strop

    Daca imi mai pot permite ceva, indraznesc sa te intreb AI TIMP SA CITESTI COMENTARIILE de pe blog? Probabil nu te intereseaza teribil traficul lui. Dar daca da cat-de-cat, rogu-te, fii mai interactiv, vorbeste cu publicul tau de aici, da-i 5 minute, de fapt raspunde-i ceva la intrebarile care se repeta.
    Vrei sa ramai doar cu o gasca de tineri foarte tineri? care au nevoie si pot sa o faca - sa se simta bine oricum cu oricat, ca doar de aia sunt foarte tineri. fermecatori, dar naivi si mimetici. Care te vad doar pe soclu, intr-o ceatza de vedeta, pe care nu o risipesti macar acolo unde devine tulbure. Raspunde-le tinerilor astora pe care spuneai ca-i iubesti - sau asta e lumea marketingului?

    Pe mine mai iarta-ma un pic. Se spune ca atunci cand faci ceva (inainte, in timpul sau dupa spectacol, spectacolul nostru cel de toate zilele al fiecaruia...) sa te intrebi ce ar spune cei mai dragi inimii tale daca te-ar vedea. chiar daca au mentalitatea altei generatii. nu inceta sa inveti si de la ei, principiile adevarate raman universal valabile. Ok...mai bine tac. Stiu-stiu.. tu nu esti elevul nimanui

    PS Dar..."mi-ai promis că o să mă înveţi ce e onoarea, Făt- Frumos"

    RăspundețiȘtergere
  10. cuvintele sunt putine ca sa pot exprima unele stari pe care mi le dai
    multumesc pentru tot ce faci si tot ceea ce esti...
    Vama va iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. si nu a plouat..a plouat de fericire dupa..

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo dar oricum felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna,
    Am fost la cerb pentru prima oara si am intrat si la voi si bine am facut! Felicitari din tot sufletul meu pentru mesajul transmis! Este pentru prima data cand aud o persoana publica ca spune exact dezamagirile mele si ale prietenilor, referitoare la tara asta si viitorul nesanatos al viitorilor nostri copii. Felicitari! Felicitari! Felicitari! Nu stiu daca se rezolva ceva dar trebuie sa ne solidarizam si sa facem ceva.
    Iti doresc numai bine si la cat mai multe mesaje de genul...

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, a fost frumos. A fost spectacol. S-a simtit ca ati crezut in acest album si astfel a avut o forta mult mai mare. V-ati asumat evolutia. Ati fost unitari. Spectacolul de lumini a fost extraordinar. Ati creat magie.

    Ma bucur ca ne-ati dat o sansa si celor peste 20 de ani. Voi spuneti in general o poveste si poate si de aceea ei o inteleg mai usor. Noi ceilalti, cu timpul, pierdem uneori aceasta abilitate. Dar e acolo, in fiecare din noi.

    Publicul a fost divers. De la 14 ani( pardon, era un baietel de vreo 2 ani, blond si cret, in bratele tatalui sau, care a zambit tot spectacolul) la 65 de ani. Dar le sclipeau la toti ochii.:)

    Felicitari!

    PS Da, zburai de fericire la petrecere ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. And we meet again :) Am avut ocazia de a vă vedea cântând la banchetul nostru în Poiană (Colegiul Unirea), unde toate clasele au cântat alături de voi 18 ani... şi acum, ca printr-un miracol, am avut şansa să fim chiar alături de voi pe scena, pe melodia noastră preferată. Nu am cuvinte să explic momentul... o explozie de energie şi fericire pură. Cred că toţi ne-am dat seama cu adevărat cât de frumos e să ai 18 ani, să fii nebun, să iubeşti şi să n-ai bani. A fost ceva extraordinar.

    Thanks for the memories :)

    Gia

    P.S. Scopul a fost atins: am cântat şi ţipat toate versurile ce m-au atins la inimă până am răguşit.

    RăspundețiȘtergere
  16. A fost genial tudor. de la inceput pana la sfarsit. Cand am venit acolo langa Backstage, va vedeam cu fiecare din voi va foiati, eugen pe afara, tu cu clopo, raul si dan la geam, fiecare incercand sa se elibereze, sa isi intre in ritm si sa uite de toata agitatia, pentru a putea sa dea totul pe scena. Si ati dat. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  17. @Trusted,
    I-mi place cum scrii,eu am 45 de ani si sora mea are 49 de ani,
    suntem din Brasov si am fost la Cerb,numai sambata si special pentru VAMA.Si culmea nici eu,nici ea nu avem copii,nici de 18,nici de 20 nici de...
    Ce scrie prin asa zisa"presa" e o porcarie!A fost un spectacol de nota 10(hai,poate 9.66).
    E greu de spus in cuvinte si eu nu am nici talentul nici rabdarea de a descrie atmosfera de la Cerb.
    Nu astepta sa sa fie transmis spectacolul la TVR!!!
    Banuiam chestia asta,si aici Tudor(sau cei din echipa lui au facut o miscare desteapta,foarte desteapta)e vorba despre-drepturile de autor(cred)- cu cei de la fosta Vama Veche cu care inca se mai judeca(cred)!
    De ce sa ia Lapi,etc...parte din munca lor?
    Nu este corect!La TVR nu o sa vedem
    niciodata tot show-ul cum a fost in 2003!
    Una peste alta,nu e de mirare ca Tudor Chirila nu are timp sa ne raspunda la comentariile de pe blog.
    Cand,Doamne sa o mai faca si pe asta???

    PS.Ai citit cartile tatalui sau,ai vazut-o pe mama lui intr-o piesa de teatru?
    Omu' are talent(e din gene)!
    Si poate ca Chirila nu mai e "adolescent"si poate ca Vama Veche nu mai e cum o stim si sigur eu nu mai am 18 ani si sigur Sir Paul McCartney are 1000 de ani,dar de aia eu tot ascult Beatles,asa cum ascult si Vama!

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga(care nu imi esti draga) "trusted",

    Spuneai ca te iti persista intrebarea gasita pe net, in legatura cu "Pentru ce s-a zbatut Tudor", tu asa dupa capu' tau pentru ce crezi? 4000 de oameni in fata carora a facut un show de vis, de neuitat, nu e nimic? Te-ai chinuit macar sa citesti ce a scris Tudor in articolul asta? Daca nu, hai sa-ti arat eu:

    "Nu de alta, dar pentru ca si daca el ar fi fost singurul nostru spectator toate astea ar fi meritat chiar daca am fi suferit ca niste caini de dorul celorlalti 3999."

    Te-ai lamurit acum pentru ce s-a zbatut?

    Asa dupa capu' tau, cum spuneam si mai sus, crezi ca Tudor a avut vre-un control asupra transmisiei TVR? Sincer iti spun ca asa vorbesti de parca s-ar fi dus la ei si le-ar fi spus: "Nu! Sa nu-mi dati concertul! Nu vreau sa fie dat la TV!" - esti pur si simplu penibila..

    "Vama nu este Vama Veche, Tudor nu mai este ce era" - asta ai auzit tu din presa, din "news", tu l-ai auzit pe Tudor vorbind pe scena? I-a atacat pe ei direct, si pe drept. Ce te asteptai, sa promoveze presa discursul anti-mass-media a lui Tudor?

    Cauti impresii despre concert, dar se pare ca nu stii unde sa le cauti, crezi in tot ce se scrie cand este evident ca vor sa-l atace pe Tudor, un fel de strike-back, dar ignori toate incercarile de descriere ale concertului, facute de cei ce erau acolo, clasificandu-i pe acestia ca "idolatri".

    Ai tupeul sa spui ca Tudor e fake? Ca a pregatit totul de dinainte? Ca a furat/imprumutat miscari de la MJ? Sincer, te crezi cand vorbesti? Tudor a fost pur si simplu SPONTAN pe scena, a facut ce i-a venit pe moment si tot ce a venit din suflet, crezand in toate acuzatiile astea facute aiurea, esti din nou, PENIBILA!

    "Dar ...de ce era ceatza?! Piesele le stiati, emotiile la fel :) tocmai ati avut turneu...in fine, ce stiu eu" - Pai e evident ca NU STII, la fiecare concert ai fani noi, si Tudor nu isi permite sa faca nici o mica greseala, vrea sa fie totul perfect, si vrei sa stii de ce? Pentru ca II PASA DE FANII LUI, DE AIA!

    "Pe bune, macar un "bai, fraierilor, nu stim. va tinem la curent la iarna". DE CE NU NE-ATI SPUS SI NOUA, de ce nu ne-ati raspuns la de cate ori v-am intrebat" - Ultima data cand am verificat, TVR1 nu era postul lui Tudor, ai cap? Foloseste-l. Daca era ca baietii sa stie ce si cum a fost cu TVR-ul, ne informau din toate partile - Twitter, MySpace, Blog, etc - Este evident ca nici ei nu stiau ce-o sa fie acolo, asa ca, imi pare rau sa-ti repet, dar esti PENIBILA!

    RăspundețiȘtergere
  19. "Spune-ne tu, sau Carina'vrea sa faca totul' sau cine-i cu PR-ul. daca meritam,naibii. DE CE NU S-A DAT INREGISTRAREA SPECTACOLULUI LA TV." - Din nou spui niste chestii inainte ca macar sa te gandesti UNPIC la ele, probabil ca daca exista "Chirila TV" , vedeai inregistrarile acolo, dar asa nu inteleg cu ar putea ei sa influenteze televizarea evenimentului - Sa ataci niste oameni care au muncit, au avut nopti nedormite, si care si-au pus timpul si sufletul in pregatirea concertului astuia, doar pentru ca esti tu frustrata "to-the-max" ca nu ai vazut concertul, te face PENIBILA!

    "Din cauza atitudinii cu conotatii erotice? " - Ai spus-o cu gura ta, NU AI FOST ACOLO, de unde concluzia asta? Arata-mi mie un gest mic facut de Tudor la concertul de la Cerb, care sa fi fost cu "conotatii erotice", chiar te rog! Am fost acolo cu el pe scena, am fost tot concertul langa scena si NU a fost nici un asemenea gest - Bravo! Esti un exemplu minunat al cititorului de ziare cu creierul spalat, te felicit!

    "Nu ai vorbit ce ai simtit pe moment. Cuvintele alea erau mai demult in tine, le-ai pregatit, nu?" - Din nou iti spun, am fost acolo, si crede-ma ca nu a fost nimic fake, pentru ca nu ii iesea atat de bine daca erau gandite dinainte, te rog, mai bine TACI decat sa vorbesti de lucruri despre care habar nu ai!

    "Scria aici o fata ca le-ai mai spus la o festivitate de liceu." - Este evident ca Tudor are un mesaj pe care vrea sa-l transmita liceenilor, I really doubt the fact that the words were the same, so why don't you simply stfu?

    "Daca imi mai pot permite ceva, indraznesc sa te intreb AI TIMP SA CITESTI COMENTARIILE de pe blog? Probabil nu te intereseaza teribil traficul lui." - Urla frustrarea in tine, vrei sa fi bagata in seama, nu? Te-as baga altundeva, sincer sa fiu, pentru ca imi pare rau sa-ti spun, dar iti voi transmite un mesaj, citat din Mircea Badea, asa special pentru tine: "Esti proasta, rau de tot, pe bune!" - Omu' asta are repetitii de teatru, repetitii cu Vama, si totusi nu s-a putut abtine sa nu posteze pe blog, sa ne spuna ce a simtit el si cum a fost toata experienta pentru el, si tu vi acum sa-l acuzi ca nu isi pierde timpul sa citeasca comenturi total idioate ca ale tale? Get a life!

    "Ok...mai bine tac" - Asta cred ca este singurul lucru cu care suntem amandoi deacord.

    P.S: Este clar ca esti mai mult decat frustrata, si ai tupeul fantastic de a judeca o echipa de oameni de nota 11, care muncesc enorm de mult si incearca sa le dea la fani tot ce pot, cat mai mult posibil, oamenii astia nu merita cuvintele tale, si se pare ca ziarele alea pe care le citesti, ti-au cam spalat creierul. Don't talk about something that you don't know.

    Esti de cacat.

    RăspundețiȘtergere
  20. asta inseamna sa traiesti cu adevarat...:) chiar daca Tudor a falsat un picut la inceput (emotii:)), stiu ca a trait intens si traieste intens...haidem sa traim toti intens, sa urlam si sa dansam imbracati doar in niste camasi albe...

    RăspundețiȘtergere
  21. Trusted si • nTrusT.ceNa ® ™ merita sa va certati pentru simplul fapt ca prima si-a exprimat opinia despre Vama(in general,pentru ca din ce ai scris,nu era vorba de concert)?Eu nu cred.De ce sa-ti pierzi timpul criticand-o ,cand insusi timpul o va critica,dojeni,maturiza si invata?!Cel mai probabil va urma inca un lung comentariu(sau mai multe)"marca" trusted,cu multa"filozofie" ,multi termeni "elevati" tavaliti prin noroiul facut de celelalte cuvinte nu asa "elevate".

    Vama e Vama.Tudor e Tudor.Muzica e muzica.
    Fiecaruia ii poate place unul din aceste trei lucrui,toate sau nici unul.Mie imi place muzica,pentru ca traiesc cu ea.Imi place Tudor(uneori) pentru ca,Trudor scrii frumos si adevarat.Iar Vama..?Vama e un nume.

    RăspundețiȘtergere
  22. ... si in final cred ca ati fost din plin rasplatiti pt tot efortul depus... fiecare palma care va aplauda si fiecare aclamare a fost un fel de "multumim vama pt tot"!
    sunteti minunati in primul rand pentru ca sunteti voi si pentru ca va pasa de noi, fanii!

    RăspundețiȘtergere
  23. ... si in final cred ca ati fost din plin rasplatiti pt tot efortul depus... fiecare palma care va aplauda si fiecare aclamare a fost un fel de "multumim vama pt tot"!
    sunteti minunati in primul rand pentru ca sunteti voi si pentru ca va pasa de noi, fanii!

    RăspundețiȘtergere
  24. @emmyema -

    Agreed. I'm out of the conflict, peace! :p

    RăspundețiȘtergere
  25. Minunat... mereu m-am intrebat, cum este sa fii una cu publicul, cu colegii, cu muzica... este de ne exprimat in cuvinte... Multumesc pentru povestire, desi nu am fost acolo, pot spune ca citind am trait totul alaturi de voi, chiar si asa cu un pic de delay :)

    RăspundețiȘtergere
  26. doamna Mihaela, mie imi place ca sunteti atat de tanara. si sora dvs si mai mult
    Interesant..:) nu m-am gandit niciodata ca Tudor ar fi atat de destept (sau echipa in locul lui) incat sa cante publicului in taina, sa nu prinda Lapi de veste..
    Nu am citit toate cartile tatalui Ioan Chirila, cunosc talentul mamei, inclusiv ca regizoare, f frumos sa amintiti provenienta talentului..din gene. adicatelea e dator vandut pe viata..
    De-abia astept sa implineasca si Vama jumatate din mia lui Beatles

    RăspundețiȘtergere
  27. @Papusa febrila. Iti inteleg suferinta, dar tu nu ai prins sensul si rostul intrebarilor mele, crede-ma pe cuvant frumos. Consimtz la amoarea ta (emmyema, merge asta? suficient de filozofico-elevata? :), dar imi vorbesti neintrebata si urat. Risti sa patezi blazonul pe care crezi ca il aperi. Nu fi atat de bataioasa si nelinistita, nu exista pericole, iti agiti atat de tare gurita doar pt niste inchipuiri de-ale tale. din pacate, nici nu ma amuzi, imi trezesti mila. pt cate capace vei incasa in disputele pe care le vei atrage in viata. Nu ti-am priceput decat ultima propozitie, mai explicita...Tocmai ai calcat in dansul. Sa-ti fie cu noroc. Dupa ce te usuci bine, apuca-te de lectii la citire-mai-atenta plus gramatica si punctuatie (vezi in special virgulele, mai ai de lucru cu ele) Si o sa-ti treaca nervii si fumurile de avocat. Vrei sa fii cenzor, dar nu stapanesti nici macar satisfacator autocenzura. Nu mai invata engleza in scara blocului. Stai jos, nota 4.

    RăspundețiȘtergere
  28. citesc de ceva vreme blogul tau. nu stiu de ce dar n-am avut niciodata curiozitatea sa postez ceva sau sa imi zaresc numele printre utilizatorii atat de fideli ai acestei pagini.pana azi...am fost la cerb.am plans la cerb.de emotii.ma coplesisera la un moment dat, pe scaun in picioare fiind, incat a trebuit sa cobor ca sa nu-mi afisez trairile in vazul tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  29. sunteti geniali.orice as spune,nu as putea sa descriu pe bune cum a fost acolo.pot sa o compar cu cea mai fericita zi din viata mea.iti multumim,tudor

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu trusted,eu nu vorbesc urat si nici cu dorinta de cearta.Nu ai inteles,probabil pentru ca nu vrei sa intelegi.Poate ca eu am calcat in noroi,dar tu esti cufundata in el;).Scara blocului?Nu,multumesc.Prefer padurea.
    Engleza?Excuse me( ca sa fim in concordanta) de unde si pana unde legatura?In privinta cititului poate ca ti-ar fi tie de folos o carte in detrimentul comentariilor de pe blogul lui Chirila.Asa ai avea ocupatie si nu ti-ai mai pierde timpul postand comentarii pe care putini ti le citesc si la care Tudor nu iti raspunde,desi strigi cu disperare,din toti raunchii la el.Vei zice,poate,ca si eu imi pierd vremea citind comentariile si iscand dispute;nu e adevarat,eu am timp(tu insa pari sa fi trecut de varsta la care sa-ti permiti asta).Dupa cearta tu cauti,sapi mereu ,iar unde nu exista o plantezi.Succes.
    Si inceteaza sa-i critici pe altii si sa adopti un aer superior.Mai lucreaza la politete.:P.Si daca tot te-ai autonumit "profesoara" nu esti una prea eficienta.;).
    A si nota 4?Multumesc.Ia tu un 10 daca te satisface:).Poate ai parte de un "orgasm".
    Felicitari • nTrusT.ceNa ® ™ !
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Stii...am 19...si de fiecare data cand aud 18 ani...imi aduc aminte de toate chefurile la care urlam la piesa de nu mai puteam...de asemenea desi aveam 19 ani...asta am cantat cand am terminat liceul, pe strada, in clasa, la profi...peste tot...Imi pare rau ca nu am avut ocazia sa ascult Vama live...pacat...dar cine stie poate voi avea sansa...

    RăspundețiȘtergere
  32. Mi-a venit o idee dupa post-ul asta.Pe 5 octombrie vor fi greve si manifestari in strada pt ca a ajuns cutitul la os.In loc de scandari si huiduieli ar trebui sa iesim cat mai multi in strada si sa protestam in tacere.Sa stam muti si nemiscati precum statuile si sa-i privim in ochi cand vor iesi la tribune sa ne mai scuipe in fata cateva promisiuni.Nu vor sti cum sa reactioneze.Ei stiu sa raspunda la urlete, la certuri, la galagie.Pt liniste ni i-a pregatiti nimeni.Ce-ar fi?...

    RăspundețiȘtergere
  33. @ EMMYEMA...emmyema..emmyema, tu, da!

    (pt ca nu vbesti urat si cu dorinta de cearta cum zici, ma straduiesc sa am un dialog)
    iti era adresat doar zambetul din paranteza unde era numele tau. Nu era vba de noroiul tau, ci de kkatul din exprimarea drei cu nick name complicat, asa cum ziceam, exact in ultima ei propozitie.
    Ma bucur ca iti place padurea, dar uneori se poate intampla sa nu o vezi din cauza copacilor.. De ce te-ai repezit asa, dupa ce ai aruncat doar o privire superficiala care te-a lasat cu multe semne de intrebare si niciun indiciu care sa te recomande drept destinatar?! Asta ma indreptateste sa fiu convinsa ca si restul consideratiilor tale de valoare asupra mea sunt gresite.
    Nu am 100 de ani, dar am depasit varsta cand critici pe cineva ca sa-ti verifici inaltimea (in plina proces de crestere) a personalitatii. Daca cineva te corecteaza nu inseamna ca te critica, dar si daca totusi se intampla draaama asta si te critica, nu inseamna ca e neaparat dusmanul tau. Jur pe rosu ca nu tin mortzish sa ma cert cu nimeni. Daca cineva intentioneaza sa-ti ia o scama de pe umar, nu-i da cu poseta in cap, convinsa fiind ca vrea sa te lase dezbracata. vezi ca si ala care-ti trage o palma,poate iti omora tantarul anofel care te musca de obraz.Unii au un stil mai necioplit, dar nu sunt criminali

    Am depasit si varsta la care ar trebui sa stau cu burta pe carte pt scoala. Tocmai pt ca esti mai tanara ar trebui sa ai mai putin timp de pierdut. Intr-adevar, cam este timp pierdut… Dar am fost suprinsa ca multe persoane mi-au citit comentariile (eu am vazut in casuta cu numarul persoanelor care au vrut sa-mi acceseze identitatea, tu unde?) de aceea am continuat aceasta experienta noua pt mine. Realizez ca o comunicare in scris e mai dificila decat ma asteptam, comparativ cu una fata in fata; se pierd multe nuante (redate de tonul vocii, de mimica si privire), multe zambete, disponiblitatea reala etc. Da, nu am nici multa pricepere sau excercitiu in dialoguri scrise.

    La Tudor nu strig din toti rarunchii. Inca :) Doar il invoc..:)) Daca tu ai fost multumita ca, desi ras-rugat de mai multe persoane, nu a facut nicio precizare ds difuzarea tv a concertului, eu NU am fost. Si ma bucur ca in cele din urma am primit ceva din ce doream sa aflu, respectiv a postat acea "Cateva precizari referitoare la..." - cu ocazia asta ai aflat si tu, si dra cu kkatul, cum sta treaba. daca asa o sta.. :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Banuiesc ca pe tine si pe dra cu injuriile, desigur si pe altii, v-a mai deranjat ca am avut ceva de comentat-intrebat despre miscarea scenica. Nu am vrut sa produc niciun fel de leziune altora.. Pur si simplu era o forma de durere a mea, cosmetizata. Imi era ciuda ca presa (“anumita parte a presei”..) a criticat prestatia lui Tudor. Ca a dat ocazia. Ca astfel celelalte aspecte ale recitalului nu au mai fost luate in seama. ca se creeaza predispozitia ca si alte merite ale lui (voce sociala, prezumtiv lider al tinerilor etc) sa fie eclipsate.

    Ascultam Vama si cineva mi-a adresat dispretuitor: “a, iti place ala cu... (slitzul) in mana? N-ai auzit ca se freca de chitarist? Si nujstu ce teribilisme a mai facut la si dupa concert?”. Eram la o ora mai sensibila si am simtit un gust ca de abuzare afectiva. Bineanteles, lumea e rautacioasa si exageranta, dar tot m-am intrebat daca si cum a fost cu fazele astea. Asa am ajuns pe net si la poza ‘scandaloasa’ si m-am mai intrebat doar la ce piesa a fost surprinsa, ca nu vedeam unde ar rima.
    Mai eram si dezorientata, pt ca tudor si vama aveau alta imagine in ochii mei, am fost la concerte in care atmosfera era mai platonica..:)
    Ca fata de moda veche, am alte simtiri si retina mea nu poate asocia muzica cu sexul nimanui, pe scena. Consider ca in ritmul asta, trupele tinere care vor sa intre/creasca in atentia publicului, a media (sau chiar Vama..) vor ajunge sa-si arate fundul pe scena, iar sala sa exclame in extaz “ce tare!!” :)) Si asa lumea e destul de invadata de sexualitatea care i-a ucis senzualitatea, iar romantismul e oale si ulcele. Tudor insusi denuntza, nu? pornografia ajunsa pe toate mesele..
    Ca veni vorba, subiectul cu orgasmul chiar nu l-am deschis io, sa stii..:)

    RăspundețiȘtergere
  35. Sunt mai nostalgica si idealista si as fi vrut ca presa sa se intreaca in a scrie ds “fapte bune” facute de Tudor. Nu ca defila prin BV in pantaloni rosu-diavolesc (am io uite-asa un trac fata de pantalonii rosii la barbati, cu paharu de vin si sacu de gunoi pe el si altele..

    As fi vrut ca presa de scandal sa se recunoasca invinsa de gestul lui tudor, care a stat o ora in fata unei carciumi, in fund pe jos, in mana cu o carte supradimensionata, citind, eventual cu voce tare, inconjurat de navete pline cu stive de carti si de damigene invelite in hartie de publicatii culturale. Asa, de figuri. Sau, alta naivitate: ca a intrat in local si a chemat la o mare masa de taclale gasca de la 18ani si pe ministrul tineretului - daca mai exista asa ceva, sa socializeze si ei..

    Sau ca a facut o critica originala la adresa ziarelor care NU pomenesc “succesurile” tinerilor cu adevarat performanti, respectiv ca a facut turul orasului pe post de om-sandwich (cu doua panouri mari agatate de gat, una in fata, cealalta in spate, pe care erau lipite titluri de ziare fabricate, cu litere de-o schioapa, despre olimpicii nostri internationali.

    Sau ca, dupa terminarea concertului, a facut roata in sensul invers acelor de ceasornic in pta sfatului, ca o provocare “faceti, ba, sport, pana nu e prea tarziu” Sau sa culeaga, antrenandu-i si pe pustii de la 18 ani sau pe care ar fi percutatat, gunoaie ramase (peturi, hartii, daca existau), in semn de “voi sa nu faceti lucruri mizerabile! Asanati romania”.

    Sau ca macar ca s-a inchis in camera de hotel 2 zile (cred ca-i ajungeau sa se odihneasca dupa concert..), arborand la fereastra, pe post de perdele, un tricou alb si una, sau doua..:) si mai misto, camasi albe ca cele purtate de fetele Fotomodele. Iar la bucatarie a comandat tot felul de chestii traznite, sa-si bata capul paparazzii ce a facut cu ele..

    Sau ca a plecat spre bucuresti pe o bicicleta, cu o masca de gaze pe fatza, tragand dupa el o masina (butaforie) din aia veche care a dat spaga la verificarea noxelor. Cam astea sunt fanteziile mele cu Tudor, da cred ca mi-am ales gresit eroul social :)

    A! Ziaristii au mai fost facuti praf cand "Tudor" a chemat pe scena toti membrii echipei lui si a celor care au contribuit la succesul concertului, inclusiv machioza (ma rog, stilistul in ale fardului) sau femeia de serviciu intr-ale mopului, care i-a maturat cabina, sa zicem… si a facut o plecaciune gen mers intr-un fel de in genunchi prin fata lor. Sau cand a chemat pe scena fix publicul din ultimul rand, sa defileze pe scena, iar el sa schiteze ca le saruta inima, sau mana tinerilor alora, tot in semn de omagiu, pretuire si incredere.

    Mai imi era ciuda si ca discursul lui dintre cantari pe care l-am vazut pe you tube nu a fost bagat in seama de presa, ca a fost prea inflacarat si invectiv incat a atras atentia, dar nu a fost tratat cu seriozitate ca un veritabil semnal de alarma. Mai-marii il pot lua ca pe o inflacare a la Vadim, ca o rabufnire de obida, exorcizata in timpul unui concert rock, cu un public care isi ostoieste ‘elanul revolutionar’ aclamandu-l pe viteazul care se tavaleste pe scena la bustul gol.

    Nu m-am autonumit nicicum , incercam sa fac si eu un sarcasm – raspuns la jignirile “prietenei” tale. Cred, insa, ca ar trebui sa recitesc una dintre postarile ‘de referinta’ ale lui Tudor, ala cum se sta de vba cu prostii - zicea ca nu trebuie sa faci glumite, ironii etc, ca nu se prind si se oftica si mai rau.

    In rest, ai perfecta dreptate. mai bine citeam o carte decat sa ajung la discutii de genul asta… am primit cadou “Jurnalul” Oanei Pellea si nici macar nu l-am rasfoit… ti-l recomand si tie, am auzit ca e o lectura mai mult decat placuta, poate facem un schimb de impresii dupa.

    De fapt, nu. Nu cred ca o sa mai incurc vederea si cuvintele altora pe aici pt ca mi s-au terminat vacanta, interesul si rabdarea de moment. Cu bine si multa bafta

    PS pt tine, 6+ :)

    RăspundețiȘtergere
  36. @ Camelia M, imi dai voie sa ma bag putin in seama cu tine? :)nu ma pot abtine sa-ti spun ca m-a surprins ideea ta cu marsul de protest in liniste. Mi se pare foarte tare. pt ca eu sunt la ora fabulatiilor, ii "vad" pe oamenii in cauza avand lipite la gura benzi adezive, unii au si tot felul de plasturi mari si bandaje, maini si picioare ca si cum ar fi rupte, cu chestii d-astea care sa sugereze rani = un popor suferind si schilodit. Eventual sa scoata un vaiet colectiv sfasietor sau o rumoare, un mmmmmm continuu, obositor. Iar daca tot am ajuns l azgomote, poate chiar sa si bata in tobe, tingiri etc intr-un ritm sacadat, crescendo, amenintator. Orice, numai, asa cum zici tu, sa nu vorbeasca, strige nimic...pt ca oricum o fac degeaba

    RăspundețiȘtergere
  37. Trusted,scuze.
    Dar dupa modul in care ai formulat mi s-a parut ca mi te-ai adresat mie.E adevarat sunt incapatanata si orgolioasa si nu accept criticile si sfaturile(la suprafata) pentru ca in adancul meu le analizez si invat din ele(cele bune).
    Nu m-a deranjat faptul ca ai fost interesata de anumite aspecte ale concertului Vama,nu avea de ce sa ma deranjeze.
    Si daca te-a deranjat observatia mea privitoare la varsta,imi pare rau.I am running out of time(free time).
    Stii,exista o perioada(mai ales la adolescenti) cand incepi o carte dar nu o poti citi desi te captiveaza,cand te implici intr-un proiect dar nu te poti concentra asupra lui,cand nici macar nu poti intretinte o discutie.Probabil,am trecut prin acea perioada.De acum insa,pentru mine incepe scoala si trebuie "sa ma pun cu burta pe carte" mai ales ca e un nou inceput.Dar am ajuns la punct in care s-a intalnit suferinta din trecut cu teama de viitor;sper doar sa nu cedez.
    Prea mult despre mine.
    Imi permit si eu sa fac o remarca privitoare la postarea Cameliei;da chiar ar fi ceva nou,neasteptat si chiar inteligent un mars al linistii.Dar lupta s-ar duce in interiorul nostru pentru ca instinctiv ne-ar veni sa tipam si sa pretindem lucrurile dorite.Si cum vei face o gloata obisnuita sa urle,sa loveasca si sa-si scuipe idealurile sa taca?Prin liniste?.

    Cam atat din partea mea pe azi.:)).Scuze din nou,Trusted.

    RăspundețiȘtergere
  38. EMMYEMA, nu m-a deranjat ce mi-ai adresat, ba chiar mi-a placut pozitia ta oarecum de mijloc si dorinta de armonie. Din contra, mi-a displacut ca te-ai mahnit, de aceea am tinut sa-ti raspund. Mai ales ca te-am mai observat si mi-ai parut un ‘copil’ frumos.
    (si ..cea mai draga fiinta mie poarta acelasi nume cu jumatate din nickul tau :)

    Iti recunosc trairile, prin prisma alor mele. Cel mai eficient e sa te lupti, sa fii mereu activa, prinsa. sa nu te lasi captiva in trecut, nu privi in urma, ai multe de facut in fata, multi oameni noi te asteapta, multe bucurii. Daca accepti sa-ti recomand: cand nu mai poti de neliniste asculta o muzica optimista, mobilizatoare (cum plecau prin filme soldatii la lupta cantand, avea un rol muzica aia..:).
    Cand nu mai poti de clocot, osteneste-te fizic, alearga pe-afara de ex, chiar si singura. E imp sa te simti bine si singura, te face puternica.
    Altfel, stii ca cel mai important lucru acum e scoala, pregatirea ta, proiecteaza-te in viitor, fixeaza-ti un tel, o pozitie, trage tare acum cat poti mai mult. de aici iti vei atrage profilul celorlalte lucruri, celelalte satisfactii. Chiar daca ti se par indepartate sau insuficiente, vor aparea. Dumnezeu deschide ferestre celor care sunt cuminti..:) Daca faci cat mai mult din ceea ce stii ca trebuie si nu te abati, nu te risipesti si nu-ti pierzi increderea, seninatatea, vei fi rasplatita fie si chiar cand te astepti mai putin. Am vazut ca stii foarte bine ca timpul lucreaza corect.

    Daca ai vreodata nevoie de un cuvant, de o ‘teorie’ de la o necunoscuta traznita, daca vrei sa ajungi prin bucuresti si ai nevoie de vreun sprijin, da-mi voie sa te rog – incearca sa vezi daca te pot sprijini cu ceva. Mi s-a cam terminat timpul liber, nu stiu daca voi mai posta, dar ii voi urmari in continuare evolutia lui chirila, eu sau altcineva de prin casa si te voi auzi. Cu drag, cu bine

    PS termenul gloata parca nu suna grozav :) Pai da, e greu de tinut in frau o nemultumire. mai ales aflati in grupuri mari, oamenii sunt si mai tentati sa si-o strige sau comenteze intre ei. dar cum n-am vazut totusi defilari agresive, cred ca s-ar putea si povestea cu defilarea in liniste daca le dai alt debuseu; pe de o parte de aia alesesem si eu ceva - tobe, tigai :)sau maraieli

    RăspundețiȘtergere
  39. Trusted,ma bucur ca nu am fost inteleasa gresit de catre tine:).Si sunt un copil:).
    Iti doresc sa te bucuri de Ema(presupun ca acesta e numele) si sa fiti fericite.;).
    Ema este si numele meu.:d.
    Multumesc de incurajari si sfaturi(desi rar le accept,dar de acestea voi tine cont).
    Sper totusi sa te mai vad postand,pentru ca atunci cand am spus "lungile postari marca trusted" nu a fost in sens negativ,ci din contra.Imi place sa citesc,sa ascult opiniile diferitelor persoane si iti inteleg nevoia de a scrie atat de mult,o am si eu.
    Stiu,ca nu suna deloc bine termenul "gloata" dar asta e ce mi-a venit atunci in minte.

    Succes!:)

    RăspundețiȘtergere
  40. multumesc pt precizari. bafta, iti tin pumnii

    pt copil :)http://www.lumeaingerilor.ro/Mesajpentrucopii/tabid/157/Default.aspx

    RăspundețiȘtergere
  41. erata http://www.lumeaingerilor.ro/Mesajpentrucopii/tabid/157/Default.aspx

    RăspundețiȘtergere
  42. tabid/157/Default.aspx

    nu-mi dau seama de ce nu se copiaza linkul intreg. daca te intereseaza,acceseaza www-ul, e gingas si luminos

    RăspundețiȘtergere
  43. Trusted,multumesc de recomandari!Dragute site-urile;)!

    RăspundețiȘtergere
  44. De ce iti scriu commentul asta ? "Vina" este a uneia din fetele care au fost alaturi de tine la Cerbul de Aur la piesa "Fotomodele".E vorba de Antonia.E o fata fenomenala,in toate modurile la care te poti gandii.E mult mai frumoasa in interior decat ceea ce prezinta "ambalajul".E ceva nu?Nu iti poti inchipui cat suflet a pus in acele cateva ore de repetitii si in acele cateva minute de prestatie pe scena.I-ai oferit cateva minute pretioase.Cat despre tine...sa iti spun ca esti vocea multor tineri ? Sa iti spun ca te admir (nu pentru ca esti o vedeta,ci pentru omul care esti -atat cat reusim noi sa cunoastem-)? Sa iti insirui multe cuvinte de lauda ? Nu am sa o fac.Si stii de ce ? Pentru ca probabil le auzi zilnic.Dar asta gandesc ! Tot respectul meu pentru omul care esti!

    RăspundețiȘtergere